Witam mam pytanko do jakich powiadomień odnoszą się kategorie powiadomień gg ustawienia telefonu—>ustawienia powiadomień---->GG…? które ustawiamy w ustawieniach "powiadomień aplikacji gg…tzn jakie to np. powiadomienia “inne” a jakie “ikona statusu”?.. bo “wiadomości” to wiadomo o co chodzi a te dwie pozostałe?
Nie wiem, z jakiej wersji androida korzystasz. Jeśli chodzi o ikonę statusu, to powiadomienie oznacza wyświetlanie ikony GG na górnej belce (tam gdzie status baterii, połączenia i zegar). Podejrzewam, że powiadomienia inne to informacje wyświetlane przez aplikację - czyli na przykład przypomnienia o nowej wersji.
No Oki ale jak to rozumieć że w powiadomieniach “ikona statusu” można też wybrać “dźwięk”? Ale to co piszesz jest bardzo możliwe :)… No ale właśnie spróbowałem zaznaczyć tą opcję “ikona statusu” włączyłem gg, zmieniłem status, zminimalizowalem gg no i żadnej ikonki nie widzę… A może to dlatego że po aktualizacji gg teraz jakby non stop chodzi w tle ale tego nie widać, jak myślisz?
Ja cały czas widzę ikonkę GG w belce na górze ekranu i jak ją ściągnę, widzę też aplikację w powiadomieniach wraz z ustawionym przeze mnie statusem. Dźwięki mogą dotyczyć tego, że jak zmieni się Twój status - bo można mieć status automatycznie zmieniający się po jakimś czasie bezczynności - wtedy pojawi się określony dźwięk. Na pewno zobacz, czy w systemie nie masz jakiś aplikacji, co optymalizują system i wyłączają te apki, które w danej chwili nie są wykorzystywane. Żeby nie było tak, że Ty GG włączasz, minimalizujesz, a system wtedy ją ubija.
Oki sprawdzę swoją drogą dzięki za wyczerpującą pomoc tylko dziwne jest to, że wcześniej przed aktualizacją gg można było zminimalizować gg i rzeczywiście było widać ikonę statusu na belce a po aktualizacji tego nie ma. Mało tego gdy np zamknę gg (jest wyłączone, nie ma żadnych okienek) to i tak jakby działa w tle “niewidocznie” bo wszystkie wiadomości normalnie przychodzą i się wyświetlają więc jakbyś odniósł się do tego?
PS. Mam Sony Xperie X performance z androidem 8.0.0 oraz nie mam żadnych aplikacji które by wyłączały gg więc pytanie… Dlaczego nie ma ikonki gg na belce skoro wcześniej przed aktualizacją była?
Właśnie się dowiedziałem od twórcy apki że aby wyłączyć gg trzeba się wylogować… Innej możliwości nie ma, ciągle działa jakby w tle… Więc pytanie do Ciebie czy to że teraz nie ma ikony statusu na belce powiadomień to może być spowodowane tym że była aktualizacja gg i wcześniej przed aktualizacją rzeczywiście ikona statusu była widoczna na belce? Reasumując: powiadomienia “ikona statusu” dotyczyła gg przed aktualizacją i po aktualizacji gg po prostu ta funkcja została ale nie da się z niej korzystać. Może to być prawda?
Ciężko powiedzieć. Może w ustawieniach nie masz odpowiednio ustawionego statusu. Kliknij w ustawienia GG i w sekcji Powiadomienia zobacz, jak ustawiona jest ikona statusu. Powinna być albo domyślna, albo zależna od statusu.
Jak wrócę z pracy, czyli wieczorkiem to spróbuję Ci pokazać zrzut ekranu jak wyglądają u mnie powiadomienia gg… Bo z tego co widzę to nie mam takich opcji do wyboru o których Ty piszesz
dodatkowe ustawienia powiadomień… Jak otworzę to to przenosi mnie do powiadomień jakby w telefonie apki gg… Tak więc możliwe że mamy inne wersje gg :)… Nie no znowu jaja teraz widzę że nawet nie mam opcji “wyloguj”… A jaką wersję gg Ty masz?
No to nie rozumiem tego mam taką samą wersję, więc w czym problem? A u Ciebie też brakuje opcji “wyloguj”? No i dlaczego ja nie mam tej ikony statusu na belce a u Ciebie jest?