Mysle nad wymiana mojego procesora z Inter celerion Dual core 1,6 ghz na Pentium4 dual core tak ze 2,6 ghz i teraz moje pytanie mam zasilacz 400 W Qoltec
czy on uciagnie P4 DC ? nie mam zamiaru sie bawic w OC
N/A oznacza niedostępny/nie dotyczy czyli jak widzisz najmocniejszym Pentium Dual Core jaki wsadzisz jest E2220 i będziesz musiał zaktualizować BIOS do wersji FI, a jeżeli nie chcesz aktualizować BIOSU to E2200 działa na BIOSie FH, to ten który obsługuje również Twój procesor. (Celeron Dual-Core E1200)
Co do C2D:
Zasilacz Qoltec jest na czarnej liście. Nie jest dobrym zasilaczem, trzeba by go wymienić np. na Delta 400W.
Q-Tec jest na czarnej, Qoltec to produkcja Huntkeya, ale pewnie ma słabą linię +12V, a mocną +5V (większość Qolteców jest oparta o stare konstrukcje), czyli pasuje bardziej do np Athlona XP i Płyty na Via KT400. grzesiek218 , jak masz możliwość to zrób zdjęcie tabliczki na zasilaczu lub podaj ile A jest na liniach 3,3/5/12V.
Jak ma ze 20A na +12V to pociągnie.
Płyta nie blokuje, sama grafika jest słaba, nie patrz że ma 512MB czy DX10, bo vram ma pewnie ddr1/2, a gpu się nadaje do starych gier i filmów hd.