Bardzo korzystnie to wychodzi i radzi sobie.
Mam od ponad 5-ciu lat A10-5800k i ciągle nie męczy się.
Musiałem chłodzenie założyć lepsze bo to z pudełka głośnie było.
Podobnie jak ty na początku złożyłem zestaw z integrą a potem dokupiłem dedykowaną.
Integra dawała radę, jednak używam dwóch monitorów 1920x1080 co było dla niej męczące.
Przy niższych rozdziałkach spokojnie można na tym grać.
Spodziewam się że te nowe są kilkakrotnie mocniejsze co potwierdzają testy.
Bo chce narazie mieć na zintegrowanej karcie graficznej dlatego że muszę także kupić monitor bo mój obecny tylko ma jedno wejście VGA
Póki działa nie musisz go zmieniać.
Nie ma VGA tylko D-sub - to najbardziej uniwersalne wejście, chyba z każdego innego jest przejściówka za grosze więc podłączysz go pod wszystko.
Masz porównanie http://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GT-1030-vs-AMD-RX-Vega-8-Ryzen-iGPU/m283726vsm441833
1030 to grafika na której da się już pograć, integra którą planujesz jest wyraźnie mocniejsza.
Jeżeli chcesz ją w pełni wykorzystać musisz rozglądać się za jak najszybszą pamięcią RAM bo tą pamięć wykorzystuje zintegrowana grafika.
Najszybsza czyli MHz ile 2400??
2400 to mam w DDR3.
To czyli jeszcze szybszą trzeba a gdzie lepiej zlecić montaż komputera??
To VGA jest inaczej nazwa d-sub?? A jaka płyta główna do tego wejścia VGA aby zadziałal monitor??
3000 Mhz spokojnie obsłuży.
Jak jesteś z trójmiasta mogę ci to złożyć.
Samsung syncmaster 933sn to ma tylko te wejście VGA chyba albo to jest d-sub jaka płyta główna pójdzie na nim??
Każda.
Już ci pisaliśmy że przejściówka HDMI na D-sub kosztuje kilkanaście złotych i działa dobrze.
Sam takiej używam.
https://www.morele.net/plyta-glowna-msi-a320m-grenade-976940/ a ta płyta główna podłączyć do VGA bez przejściówki?? W opisie pisze że w nawiasie że to VGA nie rozumiem
W sumie to jedno i to samo, D-sub = VGA.
Spoko ale pamięci tylko do 2667Mhz ale nie martw się, lepiej niż ta poprzednia.
Czyli taka płyta pójdzie bez przejściówki na VGA ??
Tak, w sumie to co ci przejściówka przeszkadza?
Jeden znajomy mówił mi że bez sensu i że może nie działać przejściówka
Jest elektrykiem:)
Czy tylko mi tutaj jakoś dziwnie pachnie trollem?
Może bardziej problemami z wysłowieniem.
Właśnie że wysłowieniem się nie jestem informatykiem i dlatego i nie potrafię to powiedzieć