Witam! Mam pytanie otóż mam radiówke i chciałem się dowiedzieć czy mogę mieć jakieś nieprzyjemności z strony admina i firmy która dostarcza mi neta i wogóle czy to coś zmieni w mojej sieci jeżeli ustawie w właściwościach połączenia użyj systemu windows do konfiguracji ustawień sieci bezprzewodowej bo niestety nadal mi sie zawiesza net co już pisałem niedawno w innym poście… Czy to wpłynie jakoś na prędkość itp. No i czy wcześniej nie trzeba odinstalować oprogramowania od firmy dostarczającej neta ale to chyba nie bo to od razu sterownik jest w jednym…Proszę o pomoc
Proszę zmienić tytuł tematu na konkretny.
NIE
NIE
NO TRZEBA
sterownik może być w tej paczce, ale na bank jest oddzielnie
poszykaj dokładnie, na tej płytce co dostałes, bo bankowo tam znajdziesz.
ok dzięki Mate121. Myślę , że mi pomogłeś. A moderator niech XXXXXX
możesz to zrobić, ale nie ma to większego sensu i nie będzie miało większego wpływu na szybkość połączenia itd, a jeśli to negatywny;
ustawienie, o którym piszesz ma sens w przypadku tzw. sieci ad hoc,
czyli np. masz laptopa, wędrujesz z nim po mieście i podłączasz się do różnych punktów dostępu, wtedy ta usługa windows bierze na siebie problem skonfigurowania połączenia; w przypadku sieci typu infrastruktura, gdzie punkt dostępu jest stały, jest serwer dhcp itd.
masz stałą konfigurację połączenia zapisaną w ustawieniach i nie ma potrzeby włączania specjalnej usługi, żeby je bez przerwy konfigurowała,
po prostu dane konfiguracji zapisane są w rejestrze; ponadto i ta usluga
i jej sterownik ndisuio nie cieszą się najlepszą sławą i bez potrzeby będą obciążały system; w przypadku sieci typu infrastruktura wystarczy zaznaczyć opcję uzyskaj adres ip automatycznie i to wszystko
ale oczywiście, jeśli masz problemy z połączeniem, to możesz spróbować i takiej opcji, choć wydaje mi się, ze problem raczej musi mieć inną
przyczynę, być może rzeczywiście po stronie admina
no sam już nie wiem co teraz zrobić… chodzi mi o to zawieszanie się neta-może to przez te oprogramowanie?
szczery do bólu :P:P
hehe no ale wróćmy do tematu. Zrobiłem tak jak chciałem czyli odinstalowałem oprogramowanie firmy i pozwoliłem windowsowi skonfigurować moją sieć. Narazie jest ok nawet jakby szybciej ściągał trochę. Tylko , że jest jedno ale. Mianowicie Windows mnie ostrzegł , że moja sieć nie jest chroniona przez jakiś tam protokół i inni mogą widzieć jakie dane przesyłam. I co teraz zrobić? Czy to jest bardzo istotne??