Pytanie o windows.old

Mam pytanie odnośnie folderu windows.old czy on jest wogóle do czegoś potrzebny ??

Bo Robię formata i wyskakuje mi ze zostanie utworzony folder windows.old czy jest on wogóle do czegos ?

Czy jest to taki backup??

THX ZA ODP NA moje moze i banalne pytanie

Co to znaczy “robię formata”?? Używaj sensownych określeń a nie jakiegoś slangu.

Jeśli sformatujesz partycję na której będziesz instalował system to nie będziesz miał żadnego “windows.old” - folder ten zawiera stary system jeśli instalujemy powtórnie bez formatowania.

No poprostu zainstalowałem system wraz z zformatowaniem dysku systemowego

Skoro został Ci folder “windows.old” to nie s formatowałeś ani dysku ani partycji systemowej.

Formatowanie kasuje całą zawartość dysku/partycji, więc nie ma możliwości aby utworzył się ten folder.

Poczytaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Formatowanie_dysku

W trakcie instalacji wyskoczyło mi powiadomienie ze zostanie utworzony folder windows.old

Wiem co to jest formatowanie … :stuck_out_tongue:

Umiesz czytać ze zrozumieniem to co wcześniej napisałem?

Wszystko wskazuje na to, że nie przeprowadziłeś formatowania partycji ze starym systemem na początku procesu instalacji i na tym samym miejscu instalujesz system ponownie - w trakcie instalacji nowego, stary system zostanie przeniesiony do folderu “windows.old”

Jeśli nie zależy Ci na danych ze starego systemu, to po instalacji skasuj ten folder i po problemie.

Ok to zrobie jeszcze raz…

Sry niedoczytałem …

EDIT:

Nie zobaczyłem opcji zawansowane w której bylo formatuj …

SRy za topic niepotrzebnie …