witam mam pytanie czy zasilacz firmy mode com model feel 350ATX. Wystarczy dla karty graficznej Gigabyte Geforce 7600gs 256mb ?
Tu opis reszty mojego sprzatu http://wklej.org/id/fe1a8d9958
witam mam pytanie czy zasilacz firmy mode com model feel 350ATX. Wystarczy dla karty graficznej Gigabyte Geforce 7600gs 256mb ?
Tu opis reszty mojego sprzatu http://wklej.org/id/fe1a8d9958
Mi się wydaje, że starczy, mój kumpel ma równie cienki zasliacz i idzie mu jakoś, tyle, że on mamniej prądożerny komputer. Nie jestem jakimś szczególnym entuzjastą markowych zasilaczy, ale jeśli możesz, to zmień - wtedy wystarczy na przyszłość (nowe mobo, proc, ram, hdd…) Za ok. 100 zł chodzą modecomy mc
Ps. Zaraz zostanę zakrzyczany przez resztę… “Co ty chrzanisz, przecie on spali się przy pierwszym uruchomieniu!!!”
starczy… do czasu, jak feel nie spali tej karty albo plyty głównej
trzeba go wymienić
A jakie proponujecie z waszych doświadczen jak by był najlepszy tak do 150zł ?
Ja ta karte dopiero kupiłem czyli co nie ryzykowac zakładania jej na ten zasilacz ?
lepiej poczekaj aż kupisz nową zasiłke, bo ta twoja obecna to na prawde szajs
amacrox pnf-450
modecom MC 400w
nieważne który z tych dwóch kupisz, są równie dobre
ooo odezwał się…
Że się za pierwszym uruchomieniem nie spali to nie znaczy, że za 30 też się nie spali.
Markowy zabierze samego siebie na tamten świat, a taki to i może od wywalenia kondensatorów na płycie głównej po ram, grafikę i resztę sprzętu.
A czy wystarczy, to wystarczy, ale inna gadka jest z jego chodzeniem…
jak goodprogram któryś z tych zasilaczy polecam, wybierz tańszy po prostu
taki by był ? http://www.allegro.pl/item307851500_sta … _400w.html
a obajotnie jaki model zadne łacza nie musza sie zgadzac wszystkie takie same ?
ten co podałeś jest ok
Oki dzieki wielkie za pomoc
A jeszcze pytanie obojetnie ile W kupie moge nawet 500W owy kupic ?
możesz
tylko nie potrzebnie przepłacisz bo do twojego kompa 400 w zupełności wystarczy
Bo wiesz, mam grupę kumpli, którzy nawet nie wiedzą, jakie zasilacze mają. Mi zasilacz spalił się po 3 latach użytkowania, na dodatek podczas grania w Diablo 2 , dzień przed wymiana grafiki z Rivy TNT 2 na Radeona 9250. Do dziś nie wiem, jakiej był firmy
. Facet ze sklepu, w którym zamówiłem kartę polecił mi tego q-teca do poprzedniej konfiguracji: Duron 800 Mhz, ECS K7VZA KT 133, 128 SDRAM pc 133, dysk z opisu i wspomnianego Radeona. W lutym ubiegłego roku zmieniłem mobo, procka i RAM na ddr2 256 mb. Zasilacz wytrzymał to bez problemu. Dołożyłem 512 Mb. Zasilacz dalej działa. W sierpniu kupiłem grafę, bałem się, że mi nie pójdzie. Ale poszedł bez oporu. 2 miechy później 1gb ramu, a zasilacz dalej żyje! Wytrzymał podkręcanie, jest całkiem stabilny i jakoś nie widzę potrzeby jego wymiany… A tobie się spalił zasilacz w ogóle, że się tak wymądrzasz???
Tak spalił mi się i to codegen 300W i to było wówczas jak jeszcze mało wiedziałem o zasilaczach.
A spalił się po 3 latach bodajże, tak więc ja nie chrzanie, że jak włoży ktoś jakiegoś codegena/megabajta i inne bagno to komp ekspoluje, tylko nie wiadomo kiedy skończy swoją żywotność.
Ten q-tec to też bomba tykająca…
Skończmy te dywwagacje nt zasilaczy, modecom bardzo fajny zasilacz, zostanie mocy na podkręcanie i na dołożenie siakiś wiatraków, czy nowej grafiki np.
Ten sam zasilacz miałem ale mi się spalił po 2 latach i zabrał za sobą ram 512MB SDRAM 133MHz i grafe GeForce 4 MX440.