Mam pytanie drodzy forumowicze! Która karta lepsza? GeForce 7600 GT Palit 256MB DDR3 HDTV & DVI (PCI-E) (560/1400) czy GeForce Palit 7600GS Sonic? Podejrzewam, że ta pierwsza ale wole się Was spytać, bo znacie się o stokroć lepiej… I ufam wam
GT to ogólne rzecz biorąc szybsze karty niż GS, ale dobrego GS’a możesz podkręcić nawet ponad GT Polecam 7600gs Galaxy, nie wiem jak Pality się kręcą
Która karta lepsza?
ja bym powiedział tak …
GT lepsza wydajnościowo
ale GS bardziej się opłaca bo po podkręceniu jest taka jak GT lub nawet lepsza
więc pytanie do ciebie czy kręcisz kompa czy wolisz standartowe zegary
jesli kręcisz to bierz GS jeśli niekręcisz to GT z małym ale …
weź lepiej galaxy 7900 GS po ok 400 zł są ;]
Ja tak samo wziąłbym 7600GS. Galaxy ma dobre chłodzenie. Podkręcisz o 60 rdzeń i masz wersję GT. I zaoszczędzisz trochę kapuchy :lol:
A podajcie stronkę gdzie pisze jak dobrze podkręcić 7600GS? Okej bo ja za bardzo na O/C się nie znam
To można robić w sterownikach karty graficznej. Podnosisz co pare megaherców i po każdym podniesieniu odpalasz 3Dmarka, albo jakąś grę i patrzysz czy nie ma błędów w wyświetlaniu. Jak nie ma to podnosisz dalej, oczywiście cały czas monitorując temperaturę.
wszystko w jednym znajdziesz w aplikacji ATItool (nazwa może być myląca - działa z NVIDIAMI) działa pod VISTĄ, jakby kto pytał.
dzięki wielkie
Za 380zł jest Palit 8600Gt ;]
Ja bym brał GF 7600GS Palit Sonic