Pytanie odnośnie kart graficznych

Mam pytanie drodzy forumowicze! Która karta lepsza? GeForce 7600 GT Palit 256MB DDR3 HDTV & DVI (PCI-E) (560/1400) czy GeForce Palit 7600GS Sonic? Podejrzewam, że ta pierwsza ale wole się Was spytać, bo znacie się o stokroć lepiej… I ufam wam :stuck_out_tongue:

GT to ogólne rzecz biorąc szybsze karty niż GS, ale dobrego GS’a możesz podkręcić nawet ponad GT :wink: Polecam 7600gs Galaxy, nie wiem jak Pality się kręcą

Która karta lepsza?

ja bym powiedział tak …

GT lepsza wydajnościowo

ale GS bardziej się opłaca bo po podkręceniu jest taka jak GT lub nawet lepsza :slight_smile:

więc pytanie do ciebie czy kręcisz kompa czy wolisz standartowe zegary :slight_smile:

jesli kręcisz to bierz GS jeśli niekręcisz to GT z małym ale …

weź lepiej galaxy 7900 GS po ok 400 zł są ;]

Ja tak samo wziąłbym 7600GS. Galaxy ma dobre chłodzenie. Podkręcisz o 60 rdzeń i masz wersję GT. I zaoszczędzisz trochę kapuchy :lol:

A podajcie stronkę gdzie pisze jak dobrze podkręcić 7600GS? Okej bo ja za bardzo na O/C się nie znam :stuck_out_tongue:

To można robić w sterownikach karty graficznej. Podnosisz co pare megaherców i po każdym podniesieniu odpalasz 3Dmarka, albo jakąś grę i patrzysz czy nie ma błędów w wyświetlaniu. Jak nie ma to podnosisz dalej, oczywiście cały czas monitorując temperaturę.

wszystko w jednym znajdziesz w aplikacji ATItool (nazwa może być myląca - działa z NVIDIAMI) działa pod VISTĄ, jakby kto pytał.

dzięki wielkie

Za 380zł jest Palit 8600Gt ;]

Ja bym brał GF 7600GS Palit Sonic