Pytanie odnośnie karty sieciowej


(Axel 14) #1

Witam.

Kupiłem niedawno karte sieciowa i mam problem bo albo złą kupiłem albo nie umiem jej podłączyć. Jeśli chodzi o jej wtyk to jak się na niego patrzy to po lewej ma taki długi wtyk, później przerwa i taki krótki (ten po prawej/krótszy jest za mały i nie zajmuje całej tj. pojemnośći od slotu w płycie głównej) No i teraz nie wiem czy kupiłem złączy to tak ma być. Bo z tego co sie patrzyłem na różne karty to praktycznie każa miała taki sam wtyk, niektóre miały już całkowicie inny (z dwoma przerwami bodajże).

Czekam na odpowiedź.

Pozdrawiam


(Michal Kolatek) #2

Jaką kartę kupiłeś? Może Asusa Wi-Fi na PCI-E 1x


(Wolvek) #3

Tobi To ja Axel (pisze od kolegi) Nie to nie Asus, w sumie nazwy to już nie pamiętam ale wiem że koleś w sklepie mi powiedział że obojętnie jaka będzie płyta główna to podejdzie. W sumie nie bawiłem się zbytnio by uruchomić ją ale nie działała. Jej firma to jakoś 'Hornet' czy coś takiego.


(Michal Kolatek) #4

Wygląda tak

||||{}|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||{}|||||

{} - przedziały.

Jak tak to wejdzie do slotu PCI.


(Wolvek) #5

Tak, i ja mam właśnie slot na płycie głównej troszkę dłuższy (chodzi mi o tą część po prawej) Ale wiem że przy starcie kompa wyświetliło mi się info o tej karcie (i pisało tam wszystko o niej czyli tak jakby ją wykryło)

P.S sry ale nie zauważyłem tej przerwy od lewej. Ja mam tylko po prawej przerwę. Na płycie głównej też.


(Michal Kolatek) #6

Karta wygląda tak

czy

I włożyłeś ją do takiego slotu

Jak komp ją wykrył to instaluj stery, jak szię same nie zainstalowały


(Wolvek) #7

To jest taka jak na drugim obrazku. A jeśli chodzi o slot w płycie to nie wczytuje stronki. Ale Wygląda tak :

||||||||||||||||||||||||||{}|||||


(Axel 14) #8

Wszystko działa jak powinno, jednak same się sterowniki zainstalowały.

Dzięki za pomoc :slight_smile: