Witam.
Jeżeli w kompie mam dwie grafy pracujące w trybie SLI to czy potrzebuję do nich kabla SLI który podpina się pod te karty i podłącza do monitora, czy wystarczy jak podłacze kabel z monitora do jednej karty?
Dzięki za odpowiedź:)
Witam.
Jeżeli w kompie mam dwie grafy pracujące w trybie SLI to czy potrzebuję do nich kabla SLI który podpina się pod te karty i podłącza do monitora, czy wystarczy jak podłacze kabel z monitora do jednej karty?
Dzięki za odpowiedź:)
Musi byś kabel SLI podłączony do obu kart inaczej się nieda chbya że twoja płyta ma wbudowane złącze SLI i posiada zworkę SLI Enabled/Disable (płyta taka kosztuje około 1000zł)
Hej
Skoro już pracują w trybie SLI, to znaczy, że musi być na płycie mostek, o którym pisał lukasz_xd. Wystarczy więc podłączyć monitor do jednej z kart…
Z pozdrowieniami
Dimatheus
mam płyte asus P5N32- E SLI Plus i jest dołączony do niej mostek SLI
witam,
tez mam kartę na sli w drugim komputerze.
i teraz kupie sobie druga kartę. włożę w drugie gniazdo i co?? w pudelku miałem jakąś złączkę do sli jakiś mostek co te dwie karty trzyma. i jak to jest mieć te dwie karty?? to tak jakby grafika na 2 ciągnęła ?? jest lepsza?? albo coś???
jedną mam na razie x550
Hey
Sakbar Czyli rzeczywiście wystarczy tylko podpiąć kabel do grafiki i reszta Cię nie obchodzi…
1kalor Zależy wszystko od tego, jaką masz płytę główną - jeśli jest w niej zintegrowany mostek, to nie musisz łączyć kart wspomnianą przez Ciebie złączką… Jeśli na płycie mostka nie ma - łączysz tym z pudełka… Pamiętaj tylko, by w trybie SLI łaczyć identyczne karty…
A co daje SLI - większą wydajność, głównie w trybach 3D.
Z pozdrowieniami
Dimatheus
Najprościej sprawdzić w ustawieniach zaawansowanych w zkładce SLI sprawdzić czy jest włączona aktywna (w kartach Nvidi tak się to sprawdza a jak w AMD to niewiem ale pewnie podobnie)
Proszę zmienić tytuł swojego tematu na konkretny, mówiący o problemie.
W tym celu proszę użyć przycisku
W sterownikach do kart Radeon’a - czyli już po części AMD, bo przecież została wykupiona - należy szukać ustawień CrossFire…
Z pozdrowieniami
Dimatheus
1kalor
mam rozumieć że masz kartę Radeon x550 i chcesz te dwie karty połączyć w trybie CrosFire- powiem krótko: ktoś chce z ciebie zrobić kolejnego JELENIA.
Odezwij (podając szczegółową konfigurację kompa) się to CI wyjaśnię dlaczego.
Podłącz kartę bez taśmy SLI i z nię za każdym razem zprawdzaj czy jest włączona funkcja SLI (tak najprościej) jeszcze podłącza się w niektórych karty przez wejścia DVI kablem SLI/DVI-DVI (kiedyś takie cuś widziałem w jednym zestawie)
DraaK gdzie pisze że on ma x550 radka ??
x550 nawet nie obsługują CF.
Musi być taśma.
Chyba chodzi o CF w starej wersji, kiedyś łączyło sie zew.
X550-takie oznaczenie karty graficznej ma jedna firma AMD/ATI Radeon. Gdzie to podał ? to już musisz sam sobie znaleźć ale ja bym zaczął od mniej więcej środka tej strony.
Złączono Posta : 13.07.2007 (Pią) 10:46
przecież napisałem że ktoś chce zrobić z niego Jelenia. nie dość że nie obsługują to nawet gdyby obsługiwały ich złączenie było nieopłacalne - tragiczna wydajność i zwiększone obciążenie procesora.
sory myślałem że piszesz do Sakbar no trzeba dobrze czytać co do karty to ona chyba niema trybu SLI
Strona przykładowa http://www.asus.com/products4.aspx?l1=2&l2=8&l3=201&model=554&modelmenu=1
Nie pisałem nic ze chce radka podpiąć.
Mam ge force 6800 gt
nie chyba a nie ma, gdyby obsługiwała było by to wyraźnie zaznaczone. Po za tym w gwoli ścisłości Nvidia ma SLI a ATI Crossfire. Filozofia i podstawowe a nawet nieco bardziej szczegółowe sprawy właściwie te same ale jednak różne nazwy i różne firmy.
Widze ze nikt tu niemial stycznosci fizycznej z SLI.
Wiec tak
Zeby SLI odpalilo-
1:)Mostek niejest wymogiem odpali,bez mostka wyniki 10-20 % slabsze,niema tu plyta glowna znaczenia,przelacznik jest tylko do tego zeby uaktywnic SLI na plycie do niczego wiecej single card/sli cards.
2:)Karty nie musza byc takie same,musza miec ten sam GPU,producent i taktowania niewazne,zmniejszy sie do wolniejszej od serji 7.
A kolega niech sprzeda tego 6800GT