Powiem szczerze - jest to jeden z najgorszych tekstów jaki czytałem. Po przeczytaniu całego dochodzę do wniosku, że lepiej by było gdybyś go tam nie zamieszczał. Pełno błędów i do tego jakieś nielogiczne i niepoprawne sformułowania (DP i hardware?! - absurd)
Autorowi chyba bardziej zależało na tym, by było cokolwiek , niż coś ciekawego.
Jeśli jednak masz ambicję to polecam słownik poprawnej polszczyzny, pogadać z adminami/modami o historii dp oraz poczytać o redakcji.
Po trzecie konstrukcja “chociaż też trochę sprzętu” jakoś nie bardzo mi pasuje. Lepiej brzmiało by “jak również (choć w mniejszym stopniu) sprzętu komputerowego”, co nie zmienia faktu że vortal sprzętem się nie zajmuje (chociaż na forum jest odpowiedni dział).
Na tym zdaniu kończy się informacja o vortalu, a zaczyna się informacja o logo - całkiem długa jednak niewspółmiernie do reszty tekstu.
Szczerze mówiąc po namyśle (i zobaczeniu np tej strony, dotyczącej sourceforge.net) nie wiem o czym można by było pisać w przypadku DobrychProgramów.
Z tymi wortalami to jest tak, że Vortal dobreprogramy jest wortalem. Po prostu nazywa się on Vortal dobreprogramy i jest wortalem internetowym. Szarex , dzięki za propozycje właściwszych zdań. Poprawię kiedy będzie działać Wikipedia bo chyba coś się stało.
Złączono Posta: 31.10.2006 (Wto) 14:23
Już poprawiłem, ale czy mogę wykorzystać te loga??
Mam nadzieję, że miałeś na myśli to, że artykuł dotyczył logo, a nie vortalu Bo to, że jest to największy polski serwis (nie pod względem liczby programów bo taka jest specyfika dp ale pod względem oglądalności) wśród innych o tematyce oprogramowania to już od dłuższego czasu nie powinno ulegać wątpliwości :mrgreen: