Wpierw trzeba programu dependency walker prtable i w nim otworzyć exe programu. Listę czerwonych braków dll skopiować do notatnika. Te, które są w systemie sys 32, czy w dll cache skopiować i wkleić do folderu programu. Te dll, których nie będzie w systemie, pobrać stąd https://www.dll4free.com/ wypakować i same dll wklejać do folderu programu.
Na tym durnota polega, że z tym wykrywaniem dll w systemie - niektóre programy mają problemy.
Ja placilem za chunowe oprogramowanie jakim jest Qt
Problem z dll-kami ma tylko qt. Inne apki widza wszystkie dllki z systemu
I jeszcze biora $300/mc.skandal
O tym myślę, tylko, że to nie jest program dlatego nie wiem co tam miałoby nie działa. Swoją drogą używam i 0 problemów.
Nie wiem, może autor myślał, że to co innego i dlatego kupił. Chociaż nie wiem z czym można pomylić Qt. Zresztą do Qt jest masa poradników, forum, a jak jeszcze ma się komercyjną licencję to jest przecież wsparcie.
Zastanawia mnie tylko jedno, po co autor płaci za Qt, płatna licencja jest wymagana tylko do naprawdę specjalistycznego softu, w 90% projektów wystarczy wersja darmowa. Jednak gdy już pojawia się potrzeba kupienia licencji to raczej oznacza, że będą z tego korzystać ludzie którzy mają o Qt i programowaniu pojęcie.
Ja tego nie wiem. Temat dla mnie obcy ale wpadłem na temat, poszperałem w google to i dołożyłem swoją cegiełkę.
Jednak sporo w głowie wydrapałem próbując zrozumieć jak można wydać ponad tysiąc złotych na coś o czym nie ma się praktycznie żadnego pojęcia i co gorsza skończyć na forum DP. Nie czytałem ale wątpię żeby nie mieli żadnego wsparcia dla swoich klientów.
Może przynajmniej ze zwrotem kasy nie będzie większych problemów.
Powiem tak, gdyby Qt było takie jak pisze autor to byś nie miał interfejsu graficznego w samochodach na komputerze pokładowym . Qt to biblioteka której obecnie właścicielem jest Nokia. Biblioteka ta mocno wykorzystywania do tworzenia interfejsów graficznych dla systemów wbudowanych, takich jak np. w autach.
Ja myślę, że ktoś kupił bezmyślnie coś co nie wie nawet do czego służy, ani jak tego używać. Może myślał, że nie wiem wyklika sobie program i zarobi miliony monet. Nie wiem, ciężko stwierdzić. Nie zmienia to faktu, że deploy aplikacji wykorzystującej Qt jest nieco inny niż standardowej i wymaga użycia odpowiednich narzędzi które podlinkują dll’ki Qt do aplikacji, ale to wszystko jest doskonale opisane w dokumentacji biblioteki. Nie sadzę by przez ostatni 3 miesiące odkąd tam zaglądałem te informacje zniknęły.
To co jezt na str glownej qt ze niby wykorzystywane jest w samochodach to piekny marketingowy szajs. Bzdura totalna. W samochodach korzysta sie z czego innego.
A to ze Qt to gowno jest rzecza powszechnie wiadoma tylko firma cenzuruje wypowiedzi tak aby zostaly same pozytywne
Boost to też szajs? STL również? W takim razie trzeba zadzwonić do Audi, Mercedasa, VW i BMW by zmienili UI w swoich autach bo w Polsce gdzie to jest kodowane używa się właśnie Qt .
Dla mnie to jest jakiś troll, a nie temat. Do tej pory nie wiadomo w czym autor ma problem, znamy tylko jego opinię, przy czym nie wiadomo czy jego wiedza i umiejętności pozwalają na traktowanie jej poważnie. Po postach można w to wątpić.
Temat wygląda tak jakby się ktoś żalił na swoją nieporadność. Albo chciał się może pochwalić, że od tak bezmyślnie wydał 300$ na coś na czym się totalnie nie zna.
Zastanawia mnie też cena, bo licencja Qt jest znacznie droższa, więc pytanie co zostało kupione … Licencja na desktop i mobile to 459$/mc, a na embeded jest ustalana indywidualnie.