Radeon 2600Xt a o/c procka

Witam

Posiadam tego radka i gdy chce podkrecic procesor zadna gra nie chce mi sie wlaczyc,

dzialaja tylko na standardowych timingach :expressionless:

Reszta sprz臋tu to?

tzn. co?

Jak kr臋cisz to zwi臋ksz napi臋cie

chodzilo mi o procesor :stuck_out_tongue:

reszta sprzetu to:

Amacrox Warrior AX450-PNF,Athlon XP t-bred B 2000,1.5Gb goodram ddr1 PC 3200,Radeon 2600XT,MSI K7N2 DELTA-L

Na ramach podnie艣 napi臋cie/timingi.

jak i gdzie ?

Ok, pocytuje Ciebie samego bo jeste艣 troche nie zrozumia艂y ;D

Ok po kolei. Jak chcesz podkr臋ci膰 procesor to podkr臋casz proca + ramy + podnosisz napi臋cia na ramach a jak trzeba to tak偶e na procku. Wszystko robisz w BIOSIE.

Dwa, jak karta nie obs艂uguje PX 1.1 to podkr臋canie procesora tego nie zmieni :expressionless:

#-o

W biosie poszukaj ustawie艅 dla pami臋ci, zazwyczaj s膮 tam gdzie procesor.

Radeon Hd 2600Xt obsluguje px ale tylko na standardowych ustawieniach procka. Jezeli robie o/c procka to zaczynaja mi wyskakiwac takie dziwne bledy. Nie mam pojecia co mam zrobic zeby podkrecic ten procesor i wszystko bylo ok :expressionless:

A zablokowa艂e艣 szyn臋 AGP przy podkr臋caniu procka ? Jak podnosisz FSB to podnosisz te偶 cz臋stotliwo艣膰 innych podzespo艂贸w.

no looz ale jak to zrobic i czy cos to da :?:

hOt)Tomek,

Prosz臋 poprawi膰 pisowni臋 w temacie i w opisie problemu.

W celu edycji swojego posta prosz臋 skorzysta膰 z przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif przy po艣cie otwieraj膮cym temat.

Zignorowanie zalecenia b臋dzie skutkowa艂o usuni臋ciem tematu do Kosza.

Dwa warny na start. NIe藕le.

Co do tematu, poczytaj troch臋 o kr臋ceniu jakichkolwiek prock贸w bo widze 偶e jeste艣 totalnie zielony i raczej sobie co艣 aktualnie spalisz ni偶 podkr臋cisz.