planuje zmienić grafike i zastanawiam się nad dwoma modelami. Która według was bedzie bardziej wydajniejcza Radeon 9550 HiS 128 MB TV-out / DVI BOX (128-bit) czy może GeForce 6200 Asus N6200GE/TD 128 MB TV-out / DVI BOX (128-bit). Interesują mnie tylko te dwa modele, dokładne porównanie tych kart można znaleźć na http://www.byny.republika.pl
Porównując te dwie grafiki widać że 6200 ma wyższe taktowanie rdzenia i pamięci oraz szybkość wypełniania i przepustowość pamięci . Ja na Twoim miejscu zabrałbym tego GeForca.
Lepiej Radeona, ten GF najczęsciej ma 64 bity na pamięciach, no chyba że znajdziesz na NV 43 i przynajmniej 128 bitową szyne pamięci wtedy można osiągnąć poziom 6600.
Czy ta karta będzie działać na AGP 4x chyba sam ją kupie tyle że ja mam 3 zęby na moje obecnej, a ta ma 2 i niewiem dlaczego FX 5500 powoduje u mnie zwiechy i artefakty na mojej płycie, na Abicie IC7 i Asusie KT600 działa prawidłowo. Ciekawe czy ta będzie działać.
JEstem tylko ciekaw czy ta cena jest prawdziwa w znak.pl za tego GF 150 zl bo jakos w innych sklepach ta karta jest za ok 300zl watpie ze maja ja taniej o 50%
Ostatnio kumpel ze sklepu jak powiedział, że tyle kosztuje to żałowałem tego, że kilka miesięcy wcześniej kupiłem gf6600gt za 400zł, a teraz to cudeńko do którego link Ci podrzuciłem kosztuje o wiele mniej niż ten mój szajs w dniu kiedy go odbierałem ze sklepu. Bierz co dobre!
wg mnie za 200 zł to co sie nie wezmie to i tak bedzie dobre bo wydajnośc podobna a w nowych grach i tak nie poszalejesz obojetnie co kupisz. co do radków 9500- stare karty nie maja obslugi dx9.0c przez co nowe gry wygladaja fatalnie(oblivion,gothic 3)
ja mowie jak jest. to przestarzale karty- i faktycznie co za roznica co sie kupi… to po co taki temat zakladac?niech osoba co ma 150 zł kupi byle co- I tak zadowoloan nie bedzie(jesli o gry chodzi)
Złączono Posta: 07.10.2006 (Sob) 15:31
lepiej miec za 150zł jakas nowoczesna(technologicznie) niz radeona sprzed 3 lat. takie jest moje zdanie. zreszta nie mowimy tu o kartach za tysiaka wiec do autora temaru:kupuj byle co- i tak bedzie sie nadawac to do biura a nie do grania za 150-200 zł nawet jak by w specyfikacji pisalo ze to wersja ultimate pro xt