Radeon hd 4890

A może hp z800?

Do czego potrzebujesz wiekowego kompa z milion rdzeni?

Z800 fajne maszyny.
Solidne i trwałe.

Taa ale musiałbym dozbierać

Szukam rozwiązania

Nie chodzi o coś typu ten lenovo tylko albo stacja robocza albo kuputer do gier

To tak jest coś takiego

A co skłoniło Ciebie do zwrócenia uwagi na ten model:)?
Według mnie nie warto, ani Windows 10 ani fajna specyfikacja.

Posiadam już licencję na win. 10 pro

Myślę że to lepsza propozycja niż w.w. Lenovo

A dlaczego? Jeżeli, a tak wygląda, dysk to 250 HDD, to albo trup albo muzeum. Zasilacz raczej karty graficznej dobrej nie uciągnie a ta obecne to… :wink: Powiedz, może mówiłeś nie pamiętam. ile chcesz wydac na wszystko i rzucę okiem bo w tym OK 400 zł, ale już na start pakujesz się w dodatkowe koszty.

Po 8/24 listopada dam znać o budżecie ponieważ nie umiem wyliczyć ile dostanę a pierwszy raz przyjeżdża mój wujek który ma cuś kapuchy. Na razie zastanawiam się nad możliwymi opcjami

Wiesz, faktysa takie, że by coś sensownego poskładać to w granicach 1000 musiałbyś mieć, sama sensowna karta typu rx 570/470 używana jest za ok 500. Twoją możesz pchnąć, obudowę zostawić i dzięki temu “coś więcej będzie”. Ja bym jednak starał się ze 2k zebrać i wtedy masz zestaw na nowszej podstawce i pochodzi z kilka lat bez problemów.

No rozumiem

1, procesor wcale nie lepszy niż ten w Lenovo którego ci podkleiłem,
2. po co ci komputer bez systemu?
3. musisz wiedzieć że HP są strasznie wybredne jeżeli chodzi o ram, kupuj komplet dopasowanych pamięci zamiast dokładać.
4. w tym HP siedzi 256MB Nvidia quadro której nawet za darmo nikt nie weźmie, tą z tego Lenovo jeszcze za coś sprzedasz.
Moim zdaniem ten lenovo lepszy a tylko stówę droższy.
W komplecie dostajesz nowego oryginalnego Win10 Pro - sprawdź cenę samego systemu.
Gwarancja na rok D2D, nie musisz się niczym martwić, zgłaszasz usterkę i zabierają sprzęt do naprawy lub wymiany.
Sprawdzony sklep, kupuję u nich od dobrych 10-ciu lat.

Posiadasz licencję, fajnie, swojego staruszka z legalną dychą pogonisz za lepszą kasę z systemem niż bez.
BTW, znając warunki tego sklepu dostaniesz kompa z fabryczną naklejką Win7 którego ciągle można zaktualizować do dychy + nowa naklejka, chociaż nie, z tego co widzę one na Viście wychodziły.
Na swojej stacji jeszcze nie ruszyłem zdrapki na nowej naklejce bo system automatycznie się aktywował na fabrycznej…
Kiedyś się przyda.

Tam bywały zasilacze 450-650W, dlaczego miałby nie uciągnąć?