zainstalowałem najnowsze sterowniki do grafiki[11.3], i pojawił się na wstępie problem… po pewnym czasie ekran staje sie czarny(bardziej bardzo ciemno zielony) i tyle. nic nie moge zrobić.tylko reset.
tylko, że najnowsze sterowniki to 11.9, ale na tych 11.3 tez nie powinno byc problemow więc to raczej nie jest problem sterownikow
a my mamy ci wywróżyć z fusów? chyba sam nie chcesz żeby ktoś ci pomógł, bo nie podajesz prawie żadnych informacji…
jakie masz komponenty, jaki zasilacz, dokładniejszy opis problemu etc
Dla radka 5770 zasilacz 500W to minimum.
Sprawdzałeś temperatury? możesz użyć do tego np CPUID Hardware Monitor czy GPU-Z
odpal furmarka i obserwuj temperaty czy nie skaczą do jakiś wysokich wartości
problem się pojawił nagle po instalacji sterów? I dlaczego jak aktualizujesz stery, to do 11.3 a nie do najnowyszch?
-
500W to wcale nie minimum. Nie wiem gdzie naczytałeś się takich bzdur. Wystarczy 400W.
-
Aktualizacja sterowników do najnowszych nie zawsze jest dobrym rozwiązaniem.
bzdur? nie wiesz, że dobry zasilacz z pewnym zapasem mocy to bardzo ważny komponent komputera?
Tu masz podane 500W dla tej karty http://forum-en.msi.com/index.php?topic=104805.0;
A na stronie AMD podają dla tej karty zasilacz co najmniej 450W, i to jest dla referenta.
Co niezmienia faktu, że D@rius może i mieć nawet ten zasilacz 500W, ale jakiejś “słabej firmy”, co może powodować właśnie problem ze znikaniem obrazu.
zasilacz o mam 550w. temperatury są ok. to dajcie link do tych sterowników hd 5770 najnowszych i kiedy była premiera tych sterowników??
Kolejny zasilaczowy noob.
o sobie mówisz, no nie?
Nie o Tobie. Przepraszam, ale czasami ciężko jest przejść obojętnie obok niektórych postów. Masz modecona? - wymień go szybko! 500W? Toż to k**** za mało! itd itd.