Radeon RX 480 nie działa


(Fakiron) #1

Witam. Wczoraj przyszła paczka z morele. Zamówiłem tam Vero M1 i MSI Radeon RX 480 Gaming X (proszę nie hejtować :-/ )

 

Po podłączeniu zasilacza bez karty, wszystko działało. Jednak po wymianie karty na MSI, jakby nie czytał jej monitor. Skacze z trybu analogowego na HDMI i odwrotnie, po czym wyświetla się komunikat: sprawdź kabel sygnałowy (HDMI). Karta się podświetla, pracuje. Na starej karcie wszystko działa. Wymieniłem kabel HDMI i nic. Proszę o pomoc.

 

Stara karta: NVidia Geforce GT 645

Nowa: MSI Radeon RX 480 Gaming X

 

 

EDIT: Z tego co widzę to z nową kartą system w ogóle się nie odpala. Nie słychać *bip* przy włączaniu, ani nie mogę się na ślepo zalogować do Windowsa. W przeciwieństwie do starej karty / odpalania bez karty.


(JNJN) #2

A jak na połączeniu DVI:

 

Na starej karcie, odinstaluj porządnie jej oprogramowanie i oprogramowanie AMD, czyszczenie systemu np: CCleanerem i zamknij system.

 

Teraz przełóż karty, podłącz poprawnie do niej zasilania i start i zobacz, jak prezentuje się w menadżerze i instalujesz oprogramowanie AMD.


(Fakiron) #3

 

Wszystko odinstalowane. Dalej to samo. Nie mam kabla DVI.

 

 

EDIT: Z tego co widzę to z nową kartą system w ogóle się nie odpala. Nie słychać *bip* przy włączaniu, ani nie mogę się na ślepo zalogować do Windowsa. W przeciwieństwie do starej karty / odpalania bez karty.


(JeyJey) #4

Jaka płyta główna?

Jeśli masz możliwość to sprawdź ją na innym kompie, jeśli będzie to samo to już wiadomo w czym problem.