Siemanko, otóż posiadam kartę graficzną Powercolor RX 470 4GB Red Dragon i chciałbym sobie ją podkręcić. Znalazłem kilka poradników z tą lub podobną kartą (też rx470 tylko inny np. producent) i wszyscy wrzucają power limit na 50% a ja mogę maksymalnie na 5%. Wie ktoś może jak to naprawić?
A skąd chcesz wytrzasnąć dodatkowe 50% mocy w tej i tak już prądożernej grafice?
BTW, spotkałem tylko jednego Radeon który był stabilny po OC i samo podkręcenie dawało jakieś wymierne korzyści.
Nie baw się, nie ma sensu, raczej zmień to dziadostwo na coś mocniejszego.
Musisz sflashować BIOS w karcie, stockowy firmware nie pozwala na więcej.
pierwsze lepsze jakie znalazłem, ale lepiej sam poszukaj i robisz na własną odpowiedzialność:
Ale ogarniasz, że może ustawić np. 10%? A teraz na stockowym biosie ma twardy limit 5% .
AMD podaje 85-110 W więc wcale to nie jest dużo, np mój RTX 2070 Super bierze do 215 W
Niee, to oznacza po prostu że jak zmnieniam power limit poniżej 0% to automatycznie w parze zmniejsza mi się limit temperatury
Rozumiem, ale dziwne bo tak jak mówię widziałem na niejednej stronce jak na luzie oryginalną kartę identyczną jak moja podkręcali na 50% power limit
A ustawienia i odblokuj kontrolowanie napięcia?