Stwierdziłem, że pora dorzucić pamięci ram. Zakupiłem druga kość 256 DDR 400 mhz i wszystko niby w porządku. Niestety po jakims czasie od uruchomienia, zaczyna przerywać dźwięk i grafika nie tylko na grach, ale i na pulpicie( HDD nie ruszany jest \jak przerywa).Gdy wyjąłem nową kość było dalej to samo :shock: , a jak wydarłem poprzednią kość okazało się, że wszystko wróciło do normy. Czy ktos wie co jest nie tak??
Rozumiem, że masz 2 kości …
Zamień wejścia - stare wgraj do wejścia gdzie miałeś nowe i sprawdź czy dalej przerywa.
Spróbuj włożyć tylko te nowe - sprawdź czy dalej przerywa.
jakie to pamieci obydiwie jaki chipset plyty glownej
zobacz czy najnowszy BIOS poprawia wspolprace z danym typem posiadanej pamieci ktora masz
Powiedz jeszcze jaki masz procek - czy on w ogóle wydoli
Wydolić, wydoli:P4 3,0
tak to jest najlepiej kupowac ram taki jak testowny na plycie zawsze na stronach podaja
i jak dokupywac to tylko identyczny jesli chodzi o firme
timingi czy dany modul ramu (kosci)
wielkosc bez roznicy
no chyba ze chcesz tryb Dual
w pierwszy slot wkladasz zawsze najwiekszy co do MB RAM.
taka mala notka
Kochana, jeżeli ja mam jedną kość 333, a drugą coś koło 400 to którą włożyć w pierwszy ?? :?
chyba żle zrozumiałeś koleżanke jej chodził o megabajty a ty wyjeżdzasz z pytaniem o szyne czyli megaherce
Gdyby mi choidzło o megabajty to bym się nie dopytywał bo sprawę wytłumaczyła jasno :o
zalezy czy chcesz eby od razu poszla ta 333 na 400, masz radiator np. to wkladasz pierwsza ta 400 zreszta zawsze mozesz ustawic w BIOS jesli o to chodzi
poprostu kanal 1 modulu ram nadaje timingi i czestotliwosc nastepnym modulom w nastepnych bankach pamieci
zawsze w kanale pierwszym powinnismy wkladac lepsza pamiec (jakosc) - niskie timingi markowa np.
by stabilna byla cala platforma
Zamieniłem miejscami i podziałało-wreszcie hula jako tako. Wielkie dzięki za pomoc.