Zrobienie ramki obrazka w Paint Shop Pro jest bardzo łatwe i można je robić na setki sposobów ale trudno jest wytłumaczyć to w kilku słowach komuś kto nie zna programu.Jak chcesz poznać PSP wpadnij do mnie na forum.Jak nie to możesz pobrać z internetu gotowe ramki (wpisz w google “paint shop pro picture frames download”) i wrzuć je do foldera Ramki Obrazka (Picture Frames)
Dzięki ale i tak nie odwzoruje tego co chciałbym uzyskać A potrzebuję bardzo takiej ramki, pod drukarki HP na 2 profile allegro w proporcji 4:3 pod miniaturki. Najlepiej pod rarmowe programy typu picassa byle nie PS (za drogi) najwyżej PSP.
Znajomy któremu pomagam przy aukcjach zaoferuje gratis tanią drukarkę HP (się zaoferował). ![-o<
Nie wiem czy temat jeszcze aktualny ale pomyślałem sobie, że mam wolne 5 minut i zrobię taki szablonik dla sportu. Plik zapisuje w formacie svg z umiejscowionym tekstemt w tym przypadku czcionka to “Impact”. Plik edytujemy w darmowym programie “Inkscape”
Następnie ekspotrujemy jako *.png (z przezroczystością) w wymaganym rozmiarze i mamy gotowy szablon, który umieszczamy masowo na wielu zdjęciach jako znak wodny przy pomocy programu “InfanView”,