Raz jest internet a raz go nie ma


(system) #1

Witam,

od kilkunastu dni coś się dzieje z moim komputerem. Kiedy budzę go z hibernacji to czasem wcale się nie budzi, a czasem trwa to dość długo. Po drugie, co większym jest problemem mam problem z Internetem, czasem jest a czasem go nie ma. Czuje że jest to związane z jakimś syfem, który coś blokuje.

log z hijack

http://wklej.org/id/13130/

dzieki


(huber2t) #2

fix w hijackthis

Podaj log z Combofix


(system) #3

combo

http://wklej.org/id/13192/


(Spandau) #4

Wylecz pendriva lub kartę pamięci http://www.softpedia.com/get/Security/S ... Tool.shtml

Flash Disinfector http://www.searchengines.pl/index.php?s ... ntry369724

lub format

wklej do notatnika:

Zapisz plik jako CFScript.txt najlepiej aby ikonka tego pliku znajdowała się obok ikonki ComboFix.exe

Przeciągnij i upuść plik CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe powinno rozpocząć się usuwanie po tym daj log na forum.

Loga wklej na http://www.wklejto.pl lub http://www.wklej.org/ a w poście daj linka


(system) #5

Nie wiem na czym polega problem bo się nie znam, ale po każdym uzyciu pendriva jakiegokolwiek (w tej chwili nie mam swojego), zawsze otrzymuje tu na forum wskazówkę, żeby go wyleczyć. To albo wszsytkie pendrivy są zawirusowane, albo problem leży w moim kompie.

Po drugie nie wiele te działania opisane wyżej pomogły w sprawie netu. Przeglądarka często się wiesza na kilkanaście sekund, a dostęp przez router okazuje się nie możliwy. Po łączeniu przez standardowy modem tp też nie zawsze jest połączenie. Wyskakuje błąd nr 680. Ale kiedy spróbuję kilka razy to się to zmienia i udaje się.

a combo nie dokończył swojej pracy bo się powiesił po usunięciu plików z c:\combo


(Spandau) #6

Nic więcej w logu nie było

Usuń ręcznie ten folder oraz usuń folder C: \Qoobox oraz instalkę Combofix z dysku.

Przeczyść system oraz rejestr CCleaner

Wykonaj optymalizacje Autostartu

Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Przeskanuj obszar Mój komputer Kaspersky Online Scanner Uruchom pod IE daj raport na forum

lub Dr.WEB CureIt!


(system) #7

Raport powinien być w porządku bo skanowałem wczoran comodo antivirus i wszystko było ok. Pewnie powienem w końcu przeinstalować system bo po tym jak zainstalowałem sp3 do xp dzieją sie takie rózne przypadki.

Dzieki