Raz na kilka restartów komputer traci sterowniki

Raz na jakiś czas przy włączaniu komputera podłączone do niego dyski, karta sd zaczynają sie odświeżać jakbym dopiero je podłączył. (Wyskakują ich okna startowe)
Mysz bezprzewodowa nie potrafi się odświezyć więc muszę wyjąc i włożyć końcówkę.

Po tym wszystko dziala normalnie, ale raz na jakiś czas po któryms tam restarcie, wszystko zaczyna sie od nowa - Jak to naprawić?

PS: Przeinstalowywałem chipsety / dla jasności zrobiłem całkowity format systemu - nie pomogło.

Nie nazbierało Ci się kurzu? Wyczyść komputer przede wszystkim, po odłączeniu od zasilania, rozładuj go przyciskiem.

Sprawdź smart dysku:

@Aziczek: Jakiś czas temu był czyszczony przez serwis ale rozumiem że mówisz o kurzu takim codziennym we wszelkich “dziurach”?

Bez zasilania chodzi ok 2 minut (Bateria na wymarciu)

Rozladuj przyciskiem czyli odlączam zasilanie i wyłączam z przycisku na siłę czy “kulturanie”?

@Krystian: Co daje przestawienia raw na dec i ukrycie identyfikatora? Nigdy tego nie robiłem i było ok

Ułatwia specjaliście interpretacje, a ukrycie identyfikatora dysku, bo nikomu nie potrzebny.

Wartości Raw nie znalazłem (Funkcje > Funkcji zaawansowanych brak ale za to otworzyłem “Advanced feature” tyle że tam tez nic nie ma z Rawem wspólnego

Dodaje jednak zrzut:

Nie ma, bo masz jakąś archaiczną wersje z 2008/2009.

A z tego możesz coś wywnioskować?

Dodaję nową wersję: