Re: Moja strona www


(Jakub. J) #1

po 1. przepraszam wszyskich którzy uczestniczyli w poście ''moja strona www'' , ponieważ pomyliłem ten kurs z innym denniejszym

po 2. zrobiłem sobie stronke w oparciu o ten kurs i mam problem z tłem ponieważ na:

jest ono różno barwne i kolorowe a na mojej stronce jest mono tematyczne jak to zrobić żeby było ono wielo kolorowe naprzykład koloru stalowego.

Marze o profesjonalnej stronce tylko niestety wichodzi mi chłam

niby jest poprawna w htmlu ale mi sie wizualnie nie podoba

Prosze pomóżcie

Z góry dzięki

Jakub. J


(Fingerboarding) #2

Wizualnie w html'u czy php itp. nie zrobisz ładnej strony :slight_smile: , do tego służą programy graficzne takie jak photoshop , gimp , corel - kto co lubi. Jak zrobisz już szablon graficzny to osadzasz go na stronce z kodem.


(Jakub. J) #3

ajle możesz podpowiedzieć jak załużmy że już mam szablon na dysku między jakimi znacznikami to umieścić podaj najlepiej kod


(boczi) #4

Jakub. J czy Ty myślisz, że jednym kliknięciem możesz osiągnąć kilku, kilkunastomiesięczną robotę lub nawet zdecydowanie więcej?


(Jakub. J) #5

nie ale przynajmniej powiedzcie gdzie to wstawić między jakimi znacznikami?


(Clubbasse207) #6

polecam jakiś kurs !

w skrócie stronkę tworzysz w programie graficznym tzw layout potem należy go pociąć odpowiednio na forum mamy tutka szukaj.

po po pocięciu masz już zaczątek strony czyli grafikę wraz z kodem by wszystko trzymało sie kupy

i dalej modyfikujesz kod według swoich potrzeb np pewne obrazki jako tło itp zależnie co tam chcesz sobie zrobić

tak w skrócie mam nadzieje że zrozumiałę ? :stuck_out_tongue:

edit kilka linków

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=79822

tu min jak pociąć layout

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... highlight=


(Fingerboarding) #7

No chyba tylko SmodCMS :smiley: , bo np. w php-fusion też trzeba znać html.