Wydaje mi się, że Tomek pisał jakiś czas temu o zintegrowaniu słownika z edytorem, ale nie mogę tego teraz znaleźć, więc albo było tak dawno temu, albo tak bardzo chciałem takiej opcji, że mi się przyśniło
Nie wiem, nic takiego nie widziałam. Po prostu jest przedobrzone. Poprawia znaki tam, gdzie nie powinno i gdzie ich umiejscowienie jest istotne. Kropką ze spacją, a kropką bez spacji można otrzymać bardzo różne efekty, np. pisząc komuś jakiś skrypt lub składnię poleceń. Jesteśmy na forum o IT, jakby nie było i tu takie rzeczy są ważne. A wieczne sprawdzanie wszystkiego, co i jak forum sobie wyświeci, to bezsens.
Do tego służy znacznik code, na tym forum dla przekory nazwany ‘tekst sformatowany
’.
No to jak tak będzie nazywane, to ja dziękuję serdecznie. Latać i szukać po ikonkach, bo ktoś sobie coś nazwał (spolszczył) inaczej? Sorry… nie ta bajka.
..
Edit… działa toto jak widać. Miały być dwie kropki jedna po drugiej, a wyszło jakieś gie.
Poszłam.
przekombinowane z kropkami: .. prostsze
.\.
I ogólnie taki ukośnik wsteczny wyłącza wszystko co automatycznie robi silnik MarkDown z modyfikacjami:
- wyłączy wypunktowanie / numerowanie (
1\.
lub\-
), - kolorowanie (jak zamierzone są tyldy, gwiazdki, podłogi),
- przywróci wycięty ukośnik z Windowsowej ścieżki do pliku itd.
Wydaje mi się, że Tomek pisał jakiś czas temu o zintegrowaniu słownika z edytorem, ale nie mogę tego teraz znaleźć, więc albo było tak dawno temu, albo tak bardzo chciałem takiej opcji, że mi się przyśniło
Znowu zapomniałeś że tą ikonę w prawym rogu robi dodatek LanguageTool?
Nie, tylko nie zrozumiałem co Martina chciała osiągnąć, a jej chodziło o znaczniki w edytorze Już wspominałem, że ja często mam problemy ze zrozumieniem tego co ona pisze , a dzisiaj tym bardziej, bo prawie nie spałem
Zawsze możesz poprosić Bogdana aby przetłumaczył
Prostsze??
To w ogóle nie jest ani prostsze, ani intuicyjne.
Zobacz choćby na cytat z Twojego postu, już nie wygląda tak, jak w oryginale.
Ten edytor strasznie mnie wkurza, no ale… innego nie ma. A robi co chce, “myśli”, że wie lepiej. To samo jest z numeracją, kropkami, jakimiś punktami zamiast gwiazdek itd.
Na przykład wpisanie
6. sześć
4. cztery
15. piętnaście
* gwiazdka
daje:
- sześć
- cztery
- piętnaście
- gwiazdka
Nie wiem czemu ma to służyć.
Hej,
Jak dla mnie to na potrzeby całkowitej dezinformacji. Najlepiej sprawiał by się tutaj edytor rodem z PHPBB3. Amen!
Pozdrawiam,
Dimatheus