Realtek Audio HD Brak Dzwieku


(Parciak1490) #1

Mam Problem. Chodzi o to że ze 2 tygodnie temu podczas odtwarzania muzyki dzwiek znikł a w komputerze muzyka była odtwarzana. Niby wszystko jest ok. Karta zainstalowana. MP11 odtwarza dzwiek, nie wyskakuje żaden komunikat o niepoprawnym dzialaniu karty, no ale tego dzwieku nie słychac. Probowalem juz wszystkiego, nowe stery, reset biosa, instalowalem XP-eka i nawet Viste, ale nic z tego. Możecie mi coś poradzic? Bede bardzo Wdzięczny.


(impassive) #2

Może padła karta dźwiękowa (układ)?


(Kolmar) #3

W panelu sterowania Realteka nie wyłączyłeś sobie przypadkiem dźwięku ? Kable sprawne, prawidłowo podpięte ?


(Parciak1490) #4

Karta jest zintegrowana. Karta wydaje się byc dobra bo podczas instalacji sterownika nie wyskakuja zadne bledy. Wkladałem też druga karte pod PCI i też nie działała

W dniu 02.07.2008 , o godzinie 23:46 został dopisany post przez parciak1490

Kable sprawne. W panelu jest cos nie tak bo jak podlacze do zielonego wejscia to w panelu pokazane jest ze pod niebieskie.

W dniu 02.07.2008 , o godzinie 23:48 został dopisany post przez parciak1490

Na Viscie tez nie ma dzwieku a tam powinien byc nawet bez sterownikow


(impassive) #5

Jak to bez sterowników? Muszą być sterowniki. Najlepsze są od producenta układu/karty.


(Parciak1490) #6

No tak ale dzwiek mi wczesniej działał bez sterownikow. Teraz mam XP-eka. Karta zainstalowana, sterowniki są. Wszystko jak powinno byc ale dzwieku brak


(Cosik Ktosik) #7

Załaduj w biosie ustawienia optymalne (standardowe). W menedżerze urządzeń nie ma jakiś wykrzykników/znaków zapytania?


(Parciak1490) #8

Biosa resetowałem wyciagajac baterie. Ladowałem też optymalne ustawienia.

W dniu 03.07.2008 , o godzinie 0:33 został dopisany post przez parciak1490

Pomoże Ktoś?


(Michalek210392) #9

Zainstaluj sterowniki i zobacz


(Iwan Wojtek) #10

Jaką masz kartę graficzną?