Realtek - brak dzwieku w Windows 7


(Bogrowski) #1

Witam.

Po zainstalowaniu Windows 7 Enterprise wersja x64 stracilem dzwiek. Wczesniej mialem XP i wszystko dzialalo bez problemow.

Mam plyte glowne Gigabyte GA-EP31-DS3L ze zintegrowana karta dzwiekowa Realtek.

Probowalem juz instalowac rozne sterowniki (ze strony Gigabyte, ze strony Realtek) ale problem jak wystepowal tak wystepuje. Manager urzadzen nie zglasza zadnych problemow. Wszystko teoretycznie jest dobrze zainstalowane tylko dzwieku nie ma. Zarowno z glosnikow jak rowniez sluchawek podpietych do tylnego panelu.

Bylbym wdzieczny za jakies sugestie i pomoc jak rozwiazac zaistniala sytuacje.


(XMan) #2

Zainstaluj :

  1. Chipset

89430498449071740791.jpg

  1. Realtek High Definition Audio Codecs R2.58

(Agatonster) #3

Azazello22 ,

Poradnik dla Ciebie

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.

Proszę poprawić pisownię w opisie problemu. W celu dokonania korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.


(Bogrowski) #4

Problem rozwiazany. Pomogla instalacja jednego ze sterownikow dostepnych na stronie Realtek. Nastepnie wystarczylo po prostu odlaczyc sluchawki oraz glosniki i podlaczyc je jeszcze raz wybierajac odpowiedni sprzet do ktorego dany kabel ma byc przypisany. Windows 7 nie chce robic tego automatycznie i potrzebowal po prostu takiej malej pomocy. W sumie banalna sprawa.

Dzieki XMan za odzew.

Agaton - wybacz ale na forach internetowych nie uzywam ani polskich znakow ani przecinkow. To nie praca naukowa. Mysle ze poprawna ortografia jest wystarczajacym czynnikiem aby kazdy kto potrafi poslugiwac sie jezykiem polskim nie mial problemow z odczytaniem tego co pisze. Szanuje regulamin niemniej nie bede sie do niego stosowal w tym punkcie. Mam nadzieje ze tytul tematu jest juz poprawny.

Temat do zamkniecia.