Próbuję instalować każde wersje sterowników, lecz żadna jeszcze nie rozwiązała tego problemu. Chodzi o to że sterownik Realtek w ogóle się nie uruchamia.
2 dni temu jakoś się to zepsuło. Wyłączyłem komputer wszystko działało, a gdy ponownie włączyłem go nazajutrz to dźwięk nie działał.
Jeszcze gdy włączam ręcznie tego realteka w systemie32, ten “RAVCpl64” to kompletnie nic się nie dzieje. A gdy wchodzę w karty dźwiękowe w menedżerze urządzeń to wykrywa mi tylko od karty graficznej tak jakby realtek nie był zainstalowany a odinstalować go mogę.
Model płyty głównej : H67H2-EM
Windows 10 64 bit
Dodam tylko, gdy podłączam słuchawki do monitora to działają.
No nie zaszkodzi podmienić, ja nie znalazłem poradnika co by mi naprawił wersje 2.80+ (szkoda tracić ~30 minut na oglądanie 5 różnych podobnych metod).
“Elitegroup Computer Systems” raczej nie branduje interfejsu Realtek jak to robi przykładowo MSI / Gigabyte:
Zrób tak
Wejdź w panel sterownia odinstaluj sterowniki z realtek
następnie menedżer urządzeń i z kontroler audio wywal je też jeśli tam teżwidnieją
uruchom ponownie komputer i zainstaluj te sterowniki:
Naprawiłem, sam nie wiem jak. Wyjąłem karte graf podmuchałem troche w płyte, w te złącza itp itd. Włączyłem kompa bez podpiętych urządzeń i się wyświetlił sterownik. Podłączyłem gniazda i działa wszystko, dzięki wielkie za pomoc tak czy siak <3