Realtek High Definition Audio - problem ze sprzętem


(God2019) #1

Posiadam kartę dzwiekową (zintegrowana) ATI SB600 - High Definition Audio Controller, mam system vista 32bitowy, sterowniki instalowane z płyty dodanej do płyty głównej pod viste. Płyta główna: Gigabyte GA-MA69G-S3H (2 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x4, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN). Nie wiem jak skonfigurować Menadzer Relatek HD Audio aby chodziłyby mi wszystkie głosniki w tej chwili w programie działa z 6 głośników 5, a w winamp'ie chodzi 2-3 glośniki co mam zrobić żeby wszystkie chodziły?


(Ciupa Michal) #2

Wejdź w Wejście/Wyjście Audio i po lewej stronie zaznacz 6CH :slight_smile:


(God2019) #3

Gdzie?

31341826840c88665a5972d7495ed1c4ea9842151216.jpg


(adam749) #4

Tutaj:

beztytuuka1.th.jpg


(God2019) #5

to jest to samo co konfiguracja glosnikow 5.1


(fiero) #6

Było wałkowane już wiele razy. Muzyka zazwyczaj jest nagrana w systemie stereo więc nie dziw się że działają ci tylko przednie głośniki. Jeśli już tak bardzo chcesz mieć dzwięk z wszystkich kolumn to ściągnij odpowiednią wersje Winampa lub też sam "plugin". Jednak nie będze to dzwięk 5.1 a jedynie 2.0 puszczony na wszystkie głosniki. A jeżeli nie jesteś pewien czy wszystko działa jak nalerzy puść jakiś film DVD z dzwiękiem 5.1 a zobaczysz(usłyszysz) że wszystkie głośniki grają.


(Nethalythic) #7

godfather1991 , uważaj powiem Ci jak to zrobić żeby grały wszystkie :smiley:

Na tym screenie co dałeś zaznacz "wypełnienie głośnika"

I będzie dobrze :slight_smile: U mnie było to samo na foobarze.


(God2019) #8

tym mnie rozbawiles ale to szczegol

a codo:

to jak sie nazywa ten plugin mam winamp'a pro


(Ciupa Michal) #9

godfather1991 ,

proszę, oto wtyczka do Winamp'a

Dee3 :)

pobierasz naciskając na obrazek dee3 :slight_smile:


(God2019) #10

thx;)