A czego miała by usuwać ??
Ciekawi mnie jak byś Ty dostawał więcej jak 1000 maili na dzień też byś na wszystkie odpisywał ??
A czego miała by usuwać ??
Ciekawi mnie jak byś Ty dostawał więcej jak 1000 maili na dzień też byś na wszystkie odpisywał ??
@fiesta, wybacz ale to pierwsze zdanie to chyba nie po “naszemu”
Podejście do tematu zaprezentowane w drugim, jest naprawdę żałosne.
@up i to są w dodatku słowa moderatora
_alf proponuje łamać nagminnie jakiś pkt regulaminu bo wg niego:
Użytkownicy nagminnie łamiący Regulamin, netykietę i ignorujący upomnienia Moderatorów powinni liczyć się z otrzymaniem ostrzeżenia lub z zablokowaniem dostępu do Forum
a) Zablokowanie dostępu do Forum (zwane banem) może mieć następujący charakter:
- stały - konto zostanie zablokowane na zawsze bądź usunięte z bazy forum.
czyli proponuję spamować skrzynki pocztowe, bo wg tego samego regulaminu robić tego nie wolno
Nie spamuj linkami do założonego wątku w postach, podpisie, SB, , maill oraz kanałach prywatnych.
Może poczekacie na kogoś z administracji/redakcji zamiast snuć domysły?
_alf napisz do któregoś z adminów, jak zobaczysz w “stopce”, że jest czynny. Swoją drogą, moderator dał tu istny popis filozofii oraz składni języka polskiego.
Zapoznaj się z wyrokiem WSA w Warszawie z 1 grudnia 2010, sygn. akt II SA/Wa 1212/10
Poczytaj też Prawo Nowych Technologii: Przechowywanie danych osobowych przez portal bez zgody
http://prawont.blogspot.com/2010/12/prz … przez.html
Wynika z tego, że usługodawca nie ma prawa przechowywać danych osobowych bez zgody, argumentując możliwością wykorzystania w przyszłym, nieokreślonym procesie vide art. art. 23 ust 1 pkt 5 ustawy o ochronie danych osobowych.
Jednocześnie popatrz np na regulamin NK.pl
"Rozwiązanie umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną przez Użytkownika Portalu jest dobrowolne i może nastąpić w każdym czasie za pomocą formularza dostępnego pod adresem http://nk.pl/profile/remove. Rozwiązanie umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną skutkuje usunięciem konta.
Dane osobowe Użytkowników, których Konta zostały usunięte są przetwarzane przez NK w terminie określonym w procedurze przetwarzania danych osobowych z kont usuniętych. W związku z koniecznością zapewnienia aktywnym Użytkownikom najwyższych standardów bezpieczeństwa, nie dopuszczamy, aby sprawcy ew. naruszeń zacierali ślady swojej działalności w Portalu. "
Choć bardzo lubię DP, to odpowiedź moderatora jest żenująca
"Ciekawi mnie jak byś Ty dostawał więcej jak 1000 maili na dzień też byś na wszystkie odpisywał"
To zatrudnia się więcej osób, albo zamyka działalność.
Jak powiesz że jeszcze im zapłacisz, to wtedy przyznam Ci rację
_alf: przepraszamy, musieliśmy przegapić Twojego emaila. Ale już Twoje konto usunięto Temat zamykam
Redakcja czyta maile ale dostajemy ich tysiące dziennie, stąd też zawsze może się zdarzyć, że coś przeoczymy (jesteśmy tylko ludźmi), jakiś mail trafi do spamu czy też nie zostanie przepuszczony przez nasz serwer pocztowy ponieważ konto nadawcy jest na jakiejś czarnej liście. W przypadku braku odpowiedzi zawsze można jednak skontaktować się z nami na różne sposoby - poprzez PW na forum, indywidualnego maila do kogoś z redakcji czy komunikator - kontakty te dostępne są publicznie, w różnych miejscach serwisu/forum, więc nie jest to problem. Robienie afery koperkowej wydaje mi się lekko przesadzone - trochę wyrozumiałości… To tak tytułem wstępu…
Teraz odnośnie samych kont i szumnych “danych osobowych”. Szczerze mówiąc osobiście dziwi mnie psychoza na tym punkcie ale nie chcę wnikać w to zjawisko tylko od razu przejść do sedna. W świetle Ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (tekst jednolity: Dz. U. 2002 r. Nr 101 poz. 926, z późniejszymi zmianami) nie zbieramy danych osobowych.
W przeciwieństwie do serwisów typu Nasza-Klasa, Facebook czy innych nie wymagamy bowiem podania imienia i nazwiska, nie zbieramy też ukończonych szkół, adresu zamieszkania, zdjęć, numerów telefonów, PESELi, NIPów czy rozmiaru buta - słowem nie zbieramy danych umożliwiających ani bezpośrednią ani pośrednią identyfikację danej osoby. Jak wiecie bowiem doskonale, do rejestracji w serwisie/forum wymagany jest jedynie nick i adres e-mail. W świetle ww. przepisów nie są to dane osobowe - użytkownik o wybitnie niespotykanym nicku “_alf”, który zapoczątkował ten wątek jest tu zresztą najlepszym tego tego przykładem. Oczywiście są sytuacje szczególne - jeżeli ktoś poda jako nick imię i nazwisko, a mail w formie nr PESEL czy adresu zamieszkania to zapewne można by tak uznać, ale czy widzieliście kiedyś kogoś takiego? No właśnie.
Podkreślam jednak, że MIMO TO USUWAMY KONTA NA WYRAŹNE ŻĄDANIE UŻYTKOWNIKA.
Mimo, że według nas nie musimy, to dla tzw. świętego spokoju usuwamy bo do niczego nie są nam potrzebne Wasze nicki i maile. Celowo jednak nie ma jakiegoś przycisku czy innej prostej formy aby zminimalizować zjawisko zakładania tymczasowych kont, wypisywania bluzgów lub bzdur, kasowania konta i tak w kółko. Sam nick i mail otwiera bowiem prostą drogę do zakładania wielu kont przez osoby, które mają dużo wolnego czasu ale znacznie mniej oleju w głowie… Na NK czy Facebooku ten problem jest zapewne marginalny bo trzeba wyspowiadać się z całej masy danych z przysłowiowym numerem buta włącznie…
Reasumując, redakcja czyta maile i usuwa konta na wyraźne życzenie. Proponuję więcej dystansu i wyrozumiałości - zarówno w podejściu do swojej prywatności, jak i do kontaktów z redakcją