Witam, zainstalowałem sobie gre (NFS Most Wanted) po instalacji chciałem zmienić jeden z kluczy w rejestrze, wpisuje w polu uruchom polecenie “regedit” i nic, spróbowałem uruchomic z folderu systemowego też nic, pojawia mi sie tylko na chwile (okolo 0,5 sekundy) takie czarne pole jak po wpisaniu komendy “cmd” w polu uruchom. Przeinstalowałem system i ten sam problem, czy ktoś spotkał się już z tym, lub wie jak to naprawic ?? Patrzyłem w google ale tam są problemy w których nie działają róznież polecenia “cmd” “taskmgr” a u mnie działają, nie wyskakuje mi żadne okienko z błędem, poprostu niemoge uruchomić edytora rejestru,
OT --> Kosz
Niektóre wirusy też lubią blokować niektóre potrzebne rzeczy.
Przeskanuj komputer. Najlepiej w trybie awaryjnym.
Jak naprawić ten problem ??? to proste kup oryginalnego XP-ka a nie korzystaj z lewizny to nie będziesz miał tego problemu :lol: .
Przeskanowałem i nic
– Dodane 31.03.2009 (Wt) 22:24 –
Mam oryginalny system Jak masz tak radzić to lepiej nie radź, problem mam dopiero od momentu zainstalowania gry, lub dopiero wtedy go odkryłem wcześniej (jakiś miesiąc temu, bo też zmieniałem cos w rejestrze więc pamiętam)było ok,
Zaloguj się jako administrator komputera - 2*(ctrl+alt+del) przy logowaniu lub konto wyświetli Ci się w trybie awaryjnym (F8 przed ładowaniem systemu), i zobacz czy możesz z poziomu tego konta wejść w edytor rejestru.
Jeżeli problem występuje tylko po zainstalowaniu gry (a nie wcześniej) to jest prawdopodobne że gra nie jest oryginalna i narzędzia przyczyniające się do działania gry są zainfekowane.
Możliwe że opcja jest zablokowana z poziomu zasad grupy;
start > uruchom > gpedit.msc
Opcja powinna być ustawiona na “wyłączony” lub "nie skonfigurowano
Może to być spowodowane działaniem szkodliwego oprogramowania;
http://www.searchengines.pl/lofiversion … 70437.html
wklej logi z:
-
hijackthis - http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2 … This+2.0.2
Logi wklejasz na np. http://wklej.org/ i na forum podajesz tylko link
Po zalogowaniu jako Admin problem występuje nadal, sformatowałem dysk i wgrałem nowego windowsa więc żadnych plików z gry nie ma. W zasadach grupy aktywna była opcja “nie skonfigurowano” przełączyłem na “wyłączono” ale to nic nie dało. Przeskanowałem komputer, oto logi:
Teraz gdy wpisze polecenie regedit, pojawia mi się to samo czarne okienko, pisze w nim że program jest za duży do umieszczenia w pamięci, komputer piszczy, okienko się zamyka (całość trwa 1 sekunde)
a grzebałeś w biosie?
nie
Ile pisków? Wyskakuje BSOD?
jeden ciągły pisk, nie ma blue screena. Poprostu wyskakuje mi to okienko, ledno zdąże przeczytać i gaśnie i dalej wszystko jest tak jak było, ani się nie wyłącza ani nic
Dziwne, że pojawia się dopiero przy otwieraniu regedit.
Jeden długi to niby problem z ram.
Zamień kości ram miejscami. Jak nie pomoże przetestuj Memtestem
ComboFix usunął śmiecia:
Teraz zrób to:
W opcjach folderów w menu Widok odznacz Ukryj rozszerzenia…,Ukryj chronione pliki…,zaznacz Pokaż ukryte pliki…
Otwórz wyszukaj pliki lub foldery,zaznacz wyszukiwanie w systemowych,ukryte itd.
I wyszukaj pliki o nazwie regedit.
Pokaz ich pełne nazwy i ścieżki.
Dalej to samo, kość mam tylko 1 a miejsca dwa więc zamieniłem miejscami poprostu a poniżej screen z tego co mi się wyświetla
przeskanowałem również mamtestem, niewykrył żadnych błędów
http://img11.imageshack.us/my.php?image=regedit.jpg
A tu screen z plikami regedit
Na screenie nie ma nieprawidłowych plików regedit.
Sprawdź rozmiar pliku C:\Windows\regedit.exe.
Czy po sformatowaniu dysku od razu próbowałeś uruchomić edytor rejestru, czy wpierw instalowałeś programy?
Rozmiar pliku to 162 KB, zainstalowałem sterowniki do karty graficznej i płyty głównej a następnie spróbowałem uruchomić i nie działało tak jak nie działa do teraz
To jest nieprawidłowa wielkość pliku, plik jest uszkodzony.
Pobierz regedit.exe i przekopiuj go do C:\Windows.
Pobierz i przeskanuj wszystkie dyski Dr.WEB CureIt!.
Zamieniłem plik regedit i teraz edytor rejestru działa, przeskanowałem też antywirusem którego poleciłeś - nic nie wykrył. Zainstalowałem również grę i jak narazie wszystko działa bez zarzutu, dziękuję za pomoc