Witam.
Nie wiem gdzie mam umieścić ten post, a to miejsce wudaje mi się w miarę pasujące
Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem klawiatury A4Tech KA(S)-15M. Link do strony:
http://www.a4tech.com/en/product2.asp?CID=…p;MNO=KA(S-15M
Problem jest taki; na klawiaturze znajduje się coś takiego jak “regulacja głośności” (w lewym górnym rogu klawiatury). jest problem taki, że nie wiem dlaczego, ale ta regulacja nie reguluje mi głośności windows, tylko jak nakładam słuchawki (co by sobie popykać w q3 ) to dopiero wtedy mi się reguluje głośność. znaczy się reguluje się głośność w słuchawkach, a nie poprzez regulację tego takiego głośniczka w prawym dolnym rogu ekranu (znaczy się nie reguluje się ten głośniczek w trayu, tylko słuchawki). moje pytanie brzmi: czy dałoby się tak zrobić, ażeby poprzez kręcenie tym pokrętełkiem na klawiaturze, regulowała mi się głośność w windowsie (a NIE w słuchawkach) ?? trochę to dla mnie dziwne tak regulować słuchawki w sterownikach do klawiatury tego się nie da uregulować :/nie wiem, może jakiś programik, może zmiana w rejestrze. no chyba że jest coś takiego jak skrót klawiaturowy na regulację głośności w górę (znaczy się głośniej) i na regulację w dół (znaczy się ciszej ) - takie rozwiązanie byłoby dla mnie także ratunkiem, gdyż na klawiszach szybkiego dostępu na klawiaturze mogę ustawić tak, aby dany klawisz odpowiadał ze ewentualny skrót klawiszowy. nie wiem czy się wyraziłem wystarczająco jasno, jeśli nie, to proszę napisać, a postaram się wyrazić jaśniej. z góry dziękuję za odpowiedzi pozdrawiam