Btw>
Może ktoś mi wskazać lokalizację, bo chyba coś mnie ominęło ?
Nie rozumiem, co jest niejasne?
Był Regulamin. Są Zasady.
Kto to i kiedy zmienił, nie informując forumowego pospólstwa?
Tego wymagałaby zwykła przyzwoitość…
Ja nie jestem górnikiem z kopalni Bytom i nie pytom o górnika z kopalni Bytom, ale się pytom, - Kaj jest regulamin z forum dla forum?
O ten regulamin zapytanie:
Pierwsze zapytanie, to zasady dodawania komentarzy na portalu, to nie to samo, co posty na forum. Są jakieś różnice, albo całe nazewnictwo dać na ognisko zimowego zlotu.
Drugie, to chodzi o sławne zdanie ze starego regulatora fora:
Drugie zdanie odnosi się do pierwszego, więc mam dylemat - “jego czy jej”?
Po trzecie - regulamin forum na forum, to ma być potrzebny, czy za karę?
Pamiętam przecież głośny hałas na trzeźwe głosy. A na dole starego forum było m-in poparcie lordjahu - O coś teraz trzeba walczyć!
Regulamin był przeciw demokracji, a zasady demokracji to miał być w założeniu jakiś pakt z diabłem?
Z faktu, że coś nie jest zatytułowane “REGULAMIN” nie wynika, że to faktycznie nie jest regulamin. Ergo: regulamin to właśnie zasady zachowania na forum
Jest coś, co nazywa się KONSTYTUCJA.
Zmienia się ją od czterach lat de facto ustawami. Dalej skaleczona zwie się konstytucją…
Dziwne jest to że mamy masę działów a tylko niektóre z nich posiadają swoje regulaminy, reszta brak …
Zabawne jest to bicie piany o rzeczy tak nieistotne jak nazwanie zasad w innym miejscu regulaminem, kiedy forum ma dużo poważniejsze problemy, a ruch na nim tak dramatycznie spadł, iż wydaje się, że liczy już swoje dni do końca jako sierota bez opieki rodziców. (Kurde ale długiego łamańca napisałem )
Zachowujcie się dalej jak dzieci to tylko przyspieszycie decyzję o jego wyłączeniu.
BTW. Zauważyliście że obrazy już nie są uploadowane na serwery DP tylko na wpcdn?
Miałaby takie samo znaczenie, gdyby zamiast słowa “Konstytucja” w tytule stało: “Ustawa zasadnicza”
Ten zbiór zasad wisi już od lutego 2017 roku z późniejszymi modyfikacjami - możliwe, że wisiał jeszcze wcześniej tylko nie można podejrzeć każdej zmiany. A czym jest regulamin jak nie zbiorem zasad? To czego nie obejmują zasady zachowania na forum uzupełnia regulamin serwisu.
Zasady są obecnie takie, bo góra zdecydowała na poluzowanie kagańca. Tyle i aż tyle.
No ale jak ktoś w prost nie napisał “Regulamin” tylko “Zasady” to robi się problem… Jakie znaczenie ma tutaj nazwa zbioru ogólnie przyjętych zasad?
W zasadach (regulaminie) zwraca się uwagę, że “Warto precyzyjnie tytułować posty ([zobacz poradnik ]”
Ano pisze.
Prawie w co drugim tytule tematu userzy piszą: problem, problem…
Ale to niektórzy userzy.
I nawiązując do regulaminu (zasad) nie wolno spamować, ale off-topic nie jest zakazany. Czy to prawda?
Więc w czym jest problem, jeżeli temat zejdzie na off-top? Ważne żeby mieć kulturę i szanować się, czego niestety jeden kolega nie zrozumiał i wyszły z tego same przepychanki.
JuŻ od dawna… aleco to ma rzeczy?
Edytuje za Ciebie: Ale co to ma na rzeczy?
Na rzeczy nic nie ma. Dalej wyświetla obrazki tak jak dawniej.