29.06.2011 (Śr) 15:33
faktycznie, przy starcie pojawia się taka opcja
Dzięki za pomoc
– Dodane 27.01.2012 (Pt) 19:35 –
Cześć,
sorry za odgrzanego kotleta, no ale problem powrócił i to w jeszcze bardziej irytującej odmianie.
Generalnie mam wrażenie, że Recovery niewiele daje - wprawdzie przywraca system do początkowego stanu, jednak wszystkie śmieci go spowalniające zostają, bo jest jeszcze wolniejszy niż przed całą operacją.
Ale do rzeczy:
pewnego miłego wieczoru siedzę sobie przy moim netbooku. Mam włączony komunikator, media plejer i przeglądarkę z trzema stronami.
W pewnym momencie lapek zawiesza się, co nieraz miało miejsce, więc aby powrócić do normalnego stanu rzeczy, przytrzymując przycisk uruchamiania wyłączyłem go, a następnie uruchomiłem ponownie.
Od tego momentu przechodzi normalnie przez BIOS i generalnie wszystko jest cacy do momentu, w którym powinny pojawić się okienka i napis “Windows XP” wraz paskiem ładowania na czarnym tle - czyli proces ładowania systemu. Problem polega na tym, że nic się nie pojawia, jedynie przez chwilę miga biała kreseczka w lewym górnym rogu ekranu i na tym koniec - mogę tak czekać godzinami.
Głupia sprawa, jak na to by nie patrzeć
Korzystałem już wielokrotnie z funkcji Samsung Recovery - niestety bezskutecznie.
Niestety producent nie chwali się użytkownikowi, w jaki sposób ma po ludzku sformatować dysk i zainstalować ponownie system. Co najlepsze - dorzuca do zestawu jakąś płytkę ze sterownikami. Szkoda, że nie dorzucił stacji dysków.
Jako że mój komputer jest jeszcze przez niecały miesiąc na gwarancji, wybrałem się dzisiaj do ASO Samsunga, ale kiedy się dowiedziałem, że jeśli powodem całego zamieszania jest wirus, lub ingerencja użytkownika w oprogramowanie, (czyli na dobrą sprawę zmiana rozmiaru partycji rok temu), a nie wada sprzętu i wystarczy przeinstalować system, czego jak wyżej wspomnialem producent użytkownikowi raczej nie ułatwia, to naliczą mi haracz w wysokości 185 zł.
Wykluczam w ogóle ewentualność zapłacenia im tej kwoty, bo niby za co ? Za uzycie płytki (która nota bene nalezy mi się jak psu kość) i kilka kliknięć ?
Kto wie, być może uda mi się to zrobić w domowym zaciszu.
I tutaj pojawia się moja prośba - być może ktoś z Was miał już podobny problem i mógłby mi coś poradzić ?
Bardzo proszę o pomoc !