Rejestr systemu - czy da się wszystko zautomatyzować?

Witam.
Pytanie… czy jestem wstanie zrobić wszystko za pomocą wpisów do rejestru na kilku stacjach?
Dokładnie mówiąc ta sama konfiguracja, na tym samym systemie operacyjnym z jednym plikiem który modyfikuje rejestr. Pytam bo już zatrzymałem się na jednym wpisie mianowicie… po wejściu we właściwości kosz mamy opcję “Nie przenoś plików do Kosza. Usuń pliki natychmiast
Na mojej stacji modyfikuje to wpis do rejestru:
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\BitBucket\Volume{93fa2af1-9832-4707-bb52-89b9626ee913}]
"NukeOnDelete"=dword:00000001
Niestety na innym kompie już to nie zadziała bo jak można zauważyć wpis ma ciąg znaków 93fa2af1-9832-4707-bb52-89b9626ee913 który jest inny na każdej ze stacji.
I tu moje pytanie co to za ciąg znaków? Co więcej mam tych wpisów kilka a zmienia się tylko w jednym miejscu. Czy to oznacza że tylko poprzez gpedit.mne mogę to zmienić?

It’s not practical to set this via registry since each volume is assigned a unique GUID with no easy way of knowing which drive they are for. The NukeOnDelete is the DWORD for this setting.

Nie wiem czy wyjaśnia to na podstawie czego to jest losowane ale raczej bez skryptu co będzie przeszukiwać się może nie obyć.

Pozostałoby klonować cały “obraz systemu”, jak reszta komputerów nie ma systemów lub jest słabo skonfigurowana, że można poświęcić 5-15 minut na wrzucenie systemu z kopii (jedynie może martwiłbym się jakby każdy miał inną licencje a nie grupową na wiele stacji).

Dziękuję to mi wszystko wyjaśnia. Co do licencji to chyba?! można to załatwić programem sysprep.exe który znajduje się w C:\Windows\System32\Sysprep

Jeszcze raz wielkie dzięki!