Witam.Dziś rano pojawił mi się komunikat avasta informujący o tym, że za 18 dni wygaśnie licencja wraz z opcją ‘‘kliknij, aby temu zapobiec’’. Po kliknięciu pojawiła się opcja instalacji Avast Free Antivirus (5)- do tej pory miałem wersję 4.8 Home Edition (jesli mylę nazwy to przepraszam).Po instalacji postanowiłem zarejestrować program ze strony producenta- oto fragment meila z instrukcją:
** Dla użytkowników programu avast! Free Antivirus v5.0 (pomarańczowa ikona) **
-
Oznacz klucz licencyjny znajdujący się powyżej, a następnie kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz “Kopiuj”
-
Kliknij prawym przyciskiem myszy na pomarańczową ikonę w prawym dolnym rogu ekranu, a następnie lewym przyciskiem na “Informacja o rejestracji”
-
Kliknij przycisk "Wprowadź klucz licencyjny ".
-
Kliknij prawym przyciskiem myszy w puste pole Rejestracja następnie wybierz opcję “Wklej”
-
Kliknij przycisk “OK”. Teraz Twój klucz licencyjny został wprowadzony i program może być używany bezpłatnie przez kolejne 12 miesięcy.
Do 2. pkt wszystko jest ok, ale jesli chcę wykonać 3. pkt to nie ma takiego przycisku "Wprowadź klucz licencyjny "Jest pole ‘‘zarejestruj’’, po kliknięciu wyskakuje pole ‘‘Wyszukiwanie informacji.Proszę czekać’’ a potem ‘‘okres ochrony zapewnianej przez avast kończy się za 18 dni’’ We wcześniejszym oknie rejestracji wyświetlone jest: "BIEŻĄCY STATUS:ZAREJESTROWANY’’
Jedyne co przychodzi mi do głowy to myśl że będzie mozna dokonać rejestracji dopiero za 18 dni.Czy tak?Co myslicie?Z góry dziękuję za pomoc
– Dodane 14.07.2010 (Śr) 16:54 –
Fragment z POMOCY programu:
Najłatwiej zarejestrować program otwierając zakładkę Konserwacja po lewej stronie ekranu i klikając opcję Rejestracja. Tutaj użytkownik może sprawdzić bieżący status programu, np. “jeszcze nie zarejestrowano”. Aby zarejestrować, należy kliknąć opcję “Zarejestruj”.
Otwarte zostanie nowe okno, gdzie użytkownik powinien wpisać podstawowe dane, a następnie kliknąć “Rejestracja darmowej licencji”, co kończy proces rejestracji.
Myślicie że ta opcja pojawi się u mnie za 18 dni?