Bez zbędnych opowieści - chciałbym zarejestrować motorower (Romet Komar :D), jednak nie mam do niego kompletnie żadnych dokumentów. Został on wyrejestrowany (prawdopodobnie w latach 80.), nie mam też tablicy rej. Jedyne czym dysponuje to numer ramy, silnika i tego typu numery, które są na stałe w motorowerze.
Czy jest jakakolwiek szansa, żeby legalnie go zarejestrować? Czytałem o tym w internecie i z tego co znalazłem - nie ma szans. Jesteście ostatnią deską ratunku
Pewnie został wykreślony z ewidencji (kiedyś nie było wymogu złomowania) a Ty nie masz możliwości udowodnienia prawa własności tego motoroweru i podejrzewam, że będzie Ci baaardzo trudno go zarejestrować a newet jeśli się uda, to koszty i problemy, które napotkasz przewyższą “zysk” z posiadania zarejestrowanego “Komarka”
Wiesz jakie są wymogi dla pojazdu zabytkowego i jaką procedurę musisz przejść? Na zabytku “łapę trzyma” konserwator zabytków i każda zmiana czegokolwiek w takim pojeździe musi być z nim uzgodniona i musi na to wyrazić zgodę.
Zapewniam Cię, że gdybyś użył google to już dawno by Ci przeszła chęć na to.