Reklama HBO GO, miesiąc za darmo? Nie! 7 dni za darmo

Czysty marketing?
Widzę reklame HBO GO, która informuje o miesiącu za darmo (niczym Netflix). Klikam na reklamę by za chwilę dowiedzieć się, że HBO GO jest tylko 7 dni za darmo. Używa ktoś tej platformy? Polecacie?
Zirytowała mnie reklama, dlatego chciałbym się dowiedzieć, jak to wygląda w rzeczywistości…

Warto. Materiału jest mniej niż na Netfliksie, ale za to jest wyższej jakości. Netflix ostatnio produkuje same gnioty gorsze niż do telewizji - idą w ilość, a nie jakość.
Zresztą nie rozumiem po co pytasz skoro masz darmowy tydzień na zapoznanie się z ofertą i podjęcie decyzji.

Jasne, samo to, że reklama co innego, strona co innego. Nie tak to powinni wyglądać.
Netflixa oglądam, ostatnio chyba chcą ratować się Wiedźminem.

Do niedawna był miesiąc, ale musieli zrewidować swoją ofertę, bo cebulaki nadużywały darmowego miesiąca, zakładając konto jedno po drugim, zamiast wykorzystać darmowy miesiąc zgodnie z założeniem do zapoznania się z ofertą :wink: Widocznie kampanię reklamową wykupili na dłuższy czas i nikt jej nie zdążył zaktualizować.

A to chyba że tak.

A to nie jest tak, jak na Netflixie, że trzeba podać numer konta? Inaczej nie założysz kilku kont, tylko po to, aby mieć okres próbny.

Chodzi ci pewnie o numer karty płatniczej. Nie mam pojęcia jak to obchodzili, czy podpinali jedną kartę do wielu kont, czy tworzyli wirtualne karty (jeśli jakiś bank oferuje za darmo), czy wcześniej odpinali kartę ze starego/zamykali stare konto… Pieron wie, nie interesowałem się tym jakoś. W każdym razie okres próbny skurczył się do tygodnia.

Netflix też ponoć skrócił okres próbny do tygodnia. Teraz, raczej nie ma okresu próbnego dla tej platformy.
Wszystko by się zgadzało… przez pewne osoby.

HBO Go ma fajne treści, ale niestety najgorszą jakość streamingu ze wszystkich głównych graczy na tym rynku. Na PC nie da się oglądać lepiej niż w 720p i do tego z bardzo mocną kompresją. Wygląda to fatalnie.
Na Chromecast z kolei mi się zawiesza (dźwięk leci dalej, a obraz staje).

Jedyne co u mnie działa w miarę dobrze to odtwarzanie przez MiBox (Android TV). Jakość sporo lepsza niż przez przeglądarkę (choć i tak daleko jej do Netflixa i Prime Video) i nie zacina się.

Generalnie technicznie najgorzej zrealizowana usługa. Wprowadzają teraz coś nowego, może się poprawi.

Ja miałem problemy tylko przy premierze GOT, ale fakt jakość HBO GO na kompie nie powala. Na Firefoksie potrafi całkiem się zaciąć i zamulić kompa :wink: Na TV jest za to całkiem ok.

Nie mam telewizora. Oglądam na komputerze (43’’ 4k) lub na projektorze (podpięty Chromecast i/lub MiBox).

Netflix nie ma sobie równych. Jedynie disney depcze mu po piętach, ale to się okaże za jakiś czas, jak będzie w Polsce. Co do HBO, to owszem ma kilka spoko seriali, ale na tym koniec. Netflix ma ich setki. Obejrzałem już kilkadziesiąt seriali. Filmy zdecydowanie są gorsze.