Zainstalujcie sobie AdBlock i nikt nie będzie miał problemu z reklamami jak ja :
Gdyby nie ten temat nawet bym nie wiedział o reklamie
Zainstalujcie sobie AdBlock i nikt nie będzie miał problemu z reklamami jak ja :
Gdyby nie ten temat nawet bym nie wiedział o reklamie
fajnie że “pomagacie” utrzymać serwis z którego korzystacie… :x
dobra sorry Krogulec , mój błąd nie doczytałem posta
Myślałem że płacą wam za wyświetlanie reklamy a nie za wejścia
Jeżeli tak to dajcie mi linka to sobie zapisze.
Reklamy są obsługiwane przez jakiś rotator. Często kierują do Gamikaze lub TechIt. Musisz sam co jakiś czas sprawdzać np. w IE (blee)
Jak na razie nie widzę żadnych reklam poza TechIT i Gamikaze, które raczej nie przynoszą Wam żadnych profitów poza zwiększeniem liczby wejść na nowe serwisy. Ale sądzę, że niedługo doczekam się innych reklam na bannerze.
Nie dałoby się go jakoś wkomponować w to zielone pole na górze strony, podobnie jak było przedtem? To wyglądało jednak lepiej, choć nie wiem jak by było z 4 razy większym bannerem, jaki jest obecnie.
Raz widziałem dziś reklamę zdaje się Samsunga, i raz była też reklama “Internetowych testów ciążowych”
Krogulec , a mi coś tu nie pasuje miała być reklama która zarobi na nowe serwery łącza itp… a tu reklama innego własnego serwisu :? byc moze źle rozumuje ?
Spokojnie, dzisiaj sie pojawiło miejsce i myślisz że od razu reklamodawcy będą walić drzwiami i oknami ?
Na razie jest miejsce i trzeba go wykorzystać do dobrych celów.
(tryb ironiczny on) Dziękujemy za wsparcie. Szkoda, że 100% użytkowników tak nie robi - wtedy od razu i z czystym sumieniem moglibyśmy zawinąć manatki… (tryb ironiczny off)
W sytuacji kiedy blokujesz wyświetlanie naprawdę nie ma to żadnego znaczenia, nie uważasz?
Nie da się - większość bannerów to będą tzw. double billboardy (czyli dwa razy wyższe niż to co jest obecnie - pisałem o tym w pierwszym poście). Gdybyśmy umieścili je w nagłówku to wyglądałoby to jeszcze bardziej koszmarnie. Poza tym w 800x600 nie mieściło by się już logo. Na większości for taka reklama jest emitowana zresztą w analogicznym miejscu - nie jest to przypadek…
Zaznaczam, że wcale nie jesteśmy tym faktem zachwyceni ale nie za bardzo mamy inne wyjście… O powodach pisałem szerzej w pierwszym poście w tym wątku.
Dokładnie tak jak pisze fiesta - to na razie “rozruch”. Właściwe bannery pojawią się jutro…
To w takim razie wyłączam Ad-blocka na tej stronie, bo wcześniej napisałem, że ładnie blokuje. Nie za bardzo znam się na tym jak to wygląda z reklamami, więc byłem nieświadomy
a jbc to wciąż czekan na nr konta. Kokosów nie będzie, ale jak to mówią “Grosz do grosza…”
HAle z tą reklamą “sprawdź, czy jesteś w ciąży” - trafiliście jak kulą w płot. Przecież na tym forum nie ma grupy docelowej dla takiej reklamy.
Hmmm a skąd masz takie szczegółowe informacje, prowadziłeś jakieś statystyki ??
Za to do Włatcuf Móch na Ipla grupa docelowa jest aż zbyt wielka
Szkoda, że nowa reklama zużywa w moim przypadku ~ 88% procesora, a więc bez zablokowania reklamy nie obeszłoby się.
Od dziś minimalne wymagania forum, to procesor dwurdzeniowy
Potwierdzam, po wyłączeniu karty z forum użycie procka spada do 17%.
Z tą nową reklamą przegieliście.
:twisted:
Nom też tak uważam na moim aktualnym gracie da się odczuć spadek wydajności…
Chyba nie do końca rozumiesz jak to działa. To reklamodawca wykupuje powierzchnię reklamową i to on decyduje co reklamować. Więc jeżeli ktoś miał trafić kulą w płot to on choć w tym konkretnym przypadku wcale tak nie musi być ponieważ wbrew temu co może się wydawać “płeć piękna” to mniej więcej 40% odwiedzających - Panie są jednak mniej aktywne.
Niestety to nie my robimy te bannery tylko reklamodawca. Przykro mi ale najczęściej nie mamy w ogóle wpływu na to jak dana reklama wygląda czy jest zrobiona. Szczerze mówiąc nie zauważyliśmy w tym przypadku u siebie jakiegoś dużego obciążenia. Niemniej jeżeli faktycznie tak jest to banner podmienimy lub zdejmiemy - ze względu na późną godzinę stanie się to jednak najwcześniej jutro.
Zdaję sobie z tego sprawę.
Nie każdy pracuje na takim “wypasionym” sprzęcie jak Wy zawodowcy, a forum jest dla wszystkich nawet z tym słabszym sprzętem.
Aktualnie pracuję na zestawie z nowo postawionym XP prof i NIS 2009, procek 1,6 i 512 RAMu i objawy znacznego obciązenia reklamą są odczuwalne.
Rozmiar reklam też większy niż ten co był obiecany.
:?
Cierpliwie czekamy
Sprawdziłem - faktycznie na słabszych maszynach jest trochę wyższe obciążenie. Tymczasowo ustawiliśmy ograniczenie ilości wyświetleń na jednego użytkownika - od teraz ta reklama powinna się pojawić każdemu maksymalnie 3 razy, później już nie będzie się emitować (chyba, że wyczyścisz cookies). Ograniczenie to zacznie działać za około 30 min.
Niestety rozmiar reklam jest dokładnie taki jak był “obiecany” - przeczytaj mojego pierwszego posta w tym wątku. Jest tam też wyjaśnienie dlaczego reklama ma taki konkretnie rozmiar…