Reklama w podpisie

hmmm zgodnie z tym co zostało napisane - a przede wszystkim z tym co napisane nie zostało swojego gifa przywróciłem :slight_smile:

według toku myślenia, że to jest reklamowanie :? to wiele podpisów czy nawet niejeden avatar trzeba by :arrow: kosmos…

ustalcie - władzo -jednoznacznie co jest, a co nie jest reklamą, albo nie róbmy z igły widły… :smiley:

Tylko pytanie kto je robi :? :? :?

Chyba “Ursus”! :?

zapewne autor tego topicu :smiley: :smiley: :smiley:

Duchu ja napisałem co myślałem w pierwszym poście i zresztą zaznaczyłem że chce tylko wyjaśnienia, a później rozmowa się tak rozwinęła, że ho ho i troche, wiec nie czuję się w zupełności winny. I na pewno nie robie z igły widły bo niczego nie wyolbrzymiłem tylko stwierdziłem fakt czyli Twój opis vs.regulamin. :?

P.S. Dalsze rozmowy do niczego nie doprwoadzą wiec, ja bym zamknął, ale nie jestem guru forum wiec nie zamykam 8)

czyli jak zrobie sobie avatara reklamujacego moja stronke to moderator niebedzie mic prawa go usunac skoro niektorzy moga miec w podpisie reklamy mi to pasuje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

hermes spokojnie przecież nie zarzucam ci niczego :smiley: :smiley:

twoje przemyślenia są słuszne, ale nikit tak naprawdę nie podał na nie konkretnej odpowiedzi więc zrobił się chaos…

dostałem twoje PW i odpisałem więc chyba między nami wszystko wyjaśnione :?: :?: :slight_smile:

Gdy Moderator zauważy reklamę swojej strony w niedozwolonych miejscach bez zgody Administracji na pewno będzie zwrócona Tobie uwaga!

Czyli nie możesz sobie zrobić takiego avatara.

Modreator może i nie ale admin może wszystko więc …

Fiesta np. reklamuje swoim avatarem uprawianie grupowej miłości i co?

Pozostaje mi tylko pogratulować wybujałej wyobraźni erotycznej :lol: :lol: :lol:

ja nie wiem co to za forum w każdym razie ja pisuje na kilku forach i wszedzie jest nawet wskazane aby w podpisach dawac swoje strony w końcu to do tego jes [odpis bo przecież te wszystkie żałosne podpisy sa niewarte czytania a jak ktos zareklamuje swoja stronke czy jaka kolwiek to jest lepsze niz ten przycisk bo nkit nawet z tego nie korzysta bo po co nawet sie nie wie gdzie sie zostanie przekierowanym anapisze poraz kolejny , kazda forma w podpisie jest reklama wiec powinnismy zabronic jakich kolwiek podpisow i bylo by git

p.s.

do moderatora

prosze o konkretna definicje reklamy w podpisie gdyz chciałbym móc to za cytować 8) w nastepnym poscie

ale w profilu przeciesz jest miejsce na wstawienie adresu swojej strony

FORMY REKLAMY INTERNETOWEJ

Zgodnie z wyrażanymi w nauce prawa poglądami ewentualna kwalifikacja określonego przekazu dokonywanego za pomocą Internetu musi być w każdym przypadku dokonywana indywidualnie w zależności od form, jakie przybiera przekaz. Możliwość prowadzenia działalności reklamowej przy użyciu Internetu można podzielić na cztery podstawowe kategorie:

*

reklamę prowadzoną prowadzona w ramach własnego serwisu WWW

*

reklamę prowadzoną w ramach różnego rodzaju publikacji on-line

*

reklamę prowadzoną za pomocą wszelkiego rodzaju odsyłaczy pomiędzy stronami WWW.

W jej ramach można wyróżnić w szczególności:

* reklamę odnośnikową –linking

* reklamę banerową lub dokonywaną za pomocą guzików reklamowych (tzw. buttons)

* intersitials, pop-up windows

* reklamę prowadzoną przy użyciu adresów poczty elektronicznej jako formy komunikacji z konsumentem.

Wyróżnić można w szczególności dwie sytuacje:

* przesyłanie materiałów promocyjnych poczta elektroniczna w oparciu o dane adresowe (np. adres e-mail) posiadane przez nadawcę i uzyskane bądź osobiście od właściciela danego adresu (np. w wyniku wypełnienia odpowiedniego formularza na stronach www reklamodawcy) bądź od osób trzecich (np. bankowa baza danych osobowych)

* mailing dokonywany za dodatkową opłata przez dostawcę usług internetowych (głównie w przypadku bezpłatnego udostępniania przez niego kont pocztowych) na zlecenie reklamodawcy

Każda z powyższych form przekazu w Internecie może mieć charakter bądź reklamy, bądź neutralnej informacji.

Należy przyjąć, że reklama w formie ogólnodostępnego serwisu WWW publikacji on-line oraz reklamy prowadzonej za pomocą odsyłaczy ma, co do zasady charakter publiczny.

Wg mnie jeśli link do strony własnej, która nie ma charakteru komercyjnego nie jest reklamą komercyjną - więc powinna być dopuszczalna!

Jeśli jest inaczej to nie powinno się umieszczać ani w podpisie ani w przycisku!

:smiley: :smiley:

az milo popatrzec

asterisk

samokrytyka ruleZ

gruszki czemu nie chodz wole

mandarynki

:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

fiesta jak masz znajomosci takie to czemu z nich niekorzystasz cio

dla dobra forum i userow

jak widac

reklama dzwignia handlu

temat niby wyczerpany ,a konkretnej odpowiedzi niema

podpis jest dobry dopuki

ktos niebedzie mial widzimisie

i tyle

serdecznie cie wtedy poinformuje

po jakims czasie

Podpis

niezgodny z regulaminem !!

i jeszcze z

pretensjami ze go sie olewa mhh

wiec userze hermes

ciesz sie podpisem puki mozesz

bo nieznasz dnia ani godziny

:smiley: :smiley:

Tak sobie czytam i się zastanawiam : o co tu chodzi ?? :?

Pysiu wszystko wyjaśnił w tym temacie

I kto chce, wpisuje tam swoją stronę. Będzie widoczna jako przycisk, nie jako adres, i fajnie. Jak ktoś będzie miał ochotę, to tam zajrzy.

A jak ktoś koniecznie chce wstawić swój adres, to pisze do Liska PW z pytaniem. Napewno dostanie odpowiedź, i śmiem przypuszczać, że jeśli tylko strona będzie spełniała pewne warunki, to zapewne Lisek nie będzie robił problemu.

To wszystko jest przecież w regulaminie.

No fakt, tylko trzeba go jeszcze przeczytać :roll:

I to wystarczy jako pointa