Reklamy i wolna praca systemu

mam problem: kiedy przeglądam strony internetowe wyskakują mi reklamy, komputer zawiesza się, denerwuje mnie to, ponieważ nigdy tak wolno komputer nie chodził, reklamy nieraz wyskakują bez włączenia przegłądarki internetowej wklejam loga z HijackThis:

Na logach się nieznam,ale reklamy i wolna praca systemu,to znak,że twój komp jest zainfekowany ad-aware i spy-ware.

Ściągnij program Ad-aware SE 1.06 dostępny w Vortalu,zrób update i przeskanuj,następnie przeskanuj jakimś antywirusem.Powinno pomóc.U mnie podziałało. :mrgreen:

Ad-aware wszystkiego nie usuwa spybot search and destroy też wszystkiego nie usuwa i norton tak samo wkleiłem więc loga więc jak się ktoś na tym zna to niech sprawdzi i odpisze, ale i tak dzięki dla kombersista

W Dodaj/Usuń odinstaluj NewDotNet i Save

Wpisy 010 usuwasz programem LSPFix (plik moze zniknąć po odinstalowaniu w/w aplikacji)

Odpal LSP-Fix zaznacz “I know what I’m doing” następnie w okienku Keep zaznacz plik który chcesz usunąć i za pomocą strzałki (>>) przenieś go do okienka Remover i kliknij Finish (plik który masz usunąć to newdotnet5_40.dll )

Po wykonaniu w/w czynności wklej dwa logi SilentRunners i Hijack This

nie mogłem znaleźć w dodaj/usuń programy NewDotNet a save usunołem

a to log z SilenRunners

Zostało do kasacji (W trybie awaryjnym z wyłączonym przywracaniem systemu) :

Pliki/Foldery zaznaczone na pomarańczowo usuń ręcznie z dysku

W razie problemów z usunięciem Plików/Folderów Użyj programu Pocket KillBox

Mam mały problem z plikami Locks grey.exe i Okay Active.exe

odinstalowuje je w trybie awaryjnym i z wyłączoną opcją przywracania systemu usuwam je killbox pokazuje się kmunikat, że już skończył usuwać z powodzeniem sprawdzam na dysku - plików nie ma, opróżniam kosz uruchamiam hijackthis robi loga i znowu te programy są na liście… :frowning: usuwałem je kilka razy i nic co mam zrobić??

Usuwałeś pliki, a wpisy w hjt skasowałeś ?

W ogóle daj nowe logi

skoś w hjt

to też???

tak :slight_smile:

Już usunąłem wkleić loga??

Możesz dać dla pewności :slight_smile:

Log czysty, zainstaluj SP2