Reklamy na YT

A ze mnie zaczęli się nabijać z emotkami z powodu, że u mnie jest wszystko normalnie…

Nie tylko przeglądarka daje taki objaw.
Ostatnio “for fun” otworzyłem sobie 125 kopii menadżera plików “Dolphin” - użycie RAM przez Linux wzrosło z 469MB do 3GB :smiley:
Po prostu pewna część zasobów jest współdzielona w RAM, a pewna jest replikowana. Co ciekawe przy wyłączonych efektach kompozytora okienek przyrost był o wiele mniejszy.

To raczej nie efekt przeciążenia, bo byś prawie wszędzie widział reklamy a nie co jakiś czas pre-roll Ad tylko na YouTube.

Jak wam tak przeszkadzają te reklamy to ciekawe jak wy byście z tego żyli czy byli byście tacy szczęśliwi, że je ludzie blokują?

Niby współtwórca MyBB chciał zamknąć polskie forum pomocy, bo mu non-stop reklamy wycinano. Nie wiem czy może nie chciałby może uśmiercać opcji aktualizacji / uaktualnienia, że trzeba by zrobić fork kodu i się na niego przenieść.

Jak Google zamknie YouTube to raczej tylko straci więcej.

Poszukałbym innych źródeł finansowania, bo opieranie "“biznesplanu” na dochodach z reklam to prosta droga do bankructwa przedsięwzięcia.

Nienawidzę reklam, nie po to zrezygnowałem z telewizji, aby jeszcze w internecie słuchać tych głupot.

Ja się nie nabijałem, chociaż też nie wiem po co masz włączone wszystkie filtry.
A emotek nie używam, są dziecinne.

Ma wszystkie, bo niby przegląda prawie cały Internet na Google Translatorze, bo raczej poliglotą by móc czytać każdy język nie jest.