Remap dysku SSHDD - HYBRYDA

Cześć. Chcę zrobić remap dysku SSHDD 500GB Seagate 2,5" hybryda. Jakim programem i czy to bezpieczne ? czy trzeba najpierw wyzerować? Chcę przygotować go na sprzedaż , bo go nie używam. Oraz może i to nie ten temat… Za ile by poszedł aby nie zakładać 2 tematu? 180zł to uczciwa cena?(Bez wyzerowania. Jest błąd na C5 - remap)

Najnowszy program HD Tune Pro i wklej tu cały screen smart tego dysku, opcja health.

Jeśli do sprzedaży, użyj programu do wymazywania dysku, np:

lub podobne.

Jeśli chcesz wyczyścić dysk do zera łącznie z systemem operacyjnym to lepiej użyć Darik’s Boot and Nuke

1 polubienie

Wiem że miało być z hd tune ale na laptopie w którym aktualnie siedzi dysk nie chce uruchomić go a nie mam jak podpiąć do aktualnego. O dziwo crystaldisk pokazuje , że wszystko dobrze

Co do ceny, to uważam, że jest mocno zawyżona.
SSHD mało kto kupuje, bo faktycznie niewiele wnosi do działania systemu. A nowy dysk HDD, prosto ze sklepu, ale o dwukrotnie większej pojemności np. Toshiba 1TB kosztuje 157 zł.

Właśnie zauważyłem. 110zł - 105 zł byłoby okej ceną? Czy lepiej nie bawić się w sprzedawanie bo podejrzewam , że np. w lombardzie dostałbym te 80zł od ręki czy 70.

Nie jest OK, dziwne odczyty? potrzebny z HD Tune Pro dla porównania. Parametr C5 i C6? może to tylko błędy odczytu? smart.

A coś się z dyskiem działo? jakieś problemy z systemem?

Właśnie żadnego problemu nie było. śmiga jak śmigał. testy chciałem wykonać bo chcę go sprzedać.

Spróbuję w poniedziałek podjechać do sklepu i kupię adapter na dysk i wtedy wykonam na HD Tune bo na 2 laptopie gdzie jest nie uruchomi się.

A do stacjonarki nie masz dojścia? i podepnij go jako drugi dysk sata.

Spróbuj z programem MHDD i wklej zdjęcie ze smart dysku.

No i tu pies pogrzebany. Ta toshiba nie ma ani dvd ani działającego usb :smiley: Więc do poniedziałku muszę czekać na kupno adaptera