Render 3D- Komputer 2500-3000 zl

Witam serdecznie!

Zabieram się za kupno komputera do pracy. Sprzęt miałby służyć obsłudze takich programów jak Autocad, Inventor czy 3ds max. Wiem, że za 2500-3000 zł potwora nie kupię, ale czy ktoś byłby w stanie podrzucić jakiś rozsądny zestaw w tej kwocie? Pozdrawiam serdecznie.

jak zero gier to tutaj bym zaproponował Quadro nawet z tych najtańszych spisze się lepiej niż grafiki typowe do gier

http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-b85-anniversary-b85-dualddr3-1600-gblan-d-sub-dvi-hdmi-atx-662018/

Chciałem się właśnie zdecydować na grafikę Quadro od nVidii. Wielkie dzięki za podpowiedź, prawdopodobnie skorzystam z pierwszego zestawu. Pozdrawiam serdecznie!

Cześć

Chciałbym zapytać czy następujące zmiany nie wyszły by mi na lepsze. Wiem, że budżet trochę przekroczony, ale co tam :).

Motherboard:  ASRock B85 Anniversary (zostało jak w Twojej wersji)

CPU:  Intel Xeon E3-1231v3 3.4 GHZ (zostało jak w Twojej wersji)

CPU Cooler:  ARCTIC Freezer 13 (zamiast boxowego chłodzenia)

RAM:  Crucial Ballistix 16GB (również zostało jak zalecałeś)

GPU:  PNY NVIDIA Quadro K620 Professional Graphics Card (2GB, PCI-E x16 DDR3) (tutaj zmiana, zamiast quadro k600 wybrałem quadro k620, czytałem, że jest dużo lepszy, a wcale nie jest dużo droższy)

PSU:  Corsair CP-9020075-UK Builder Series 450W CS450M (tutaj zmiana z VS na CS, ponieważ VS jest aktualnie niedostępny)

SSD:  Kingston HyperX Fury 120 GB (zmiana z HDD na SSD, mam tylko nadzieję, że 120GB pomieści mi wymagane oprogramowanie, o same dane pracy się nie martwię ponieważ korzystam z dodatkowego dysku chmury)

Case:  Zalman Z3 Plus Midi ATX/M-ATX Tower Case (tutaj zmiana z Z1 na Z3 Plus)

Pytam, ponieważ nie chcę nawalić. Widziałem również, że ten procesor obsługują tylko płyty ASRock (w tym przedziale cenowym), czy to po prostu wina opisu specyfikacji na stronie sklepu? Jak wypadają płyty ASRock na tle konkurencji typu Gigabyte czy Asus? 

Z góry dziękuję za odpowiedź,

Pozdrawiam serdecznie

Kamil                                                                                                                                                               

Witam :slight_smile:

No będzie lepszy ze względu na to iż ma 2GB pamięci na pokładzie

Widzę że zmieniłeś obudowę i tutaj można by  odstąpić od tego dodatkowego chłodzenia ponieważ w obudowie są 4-ry wentylatory 120 mm góra 2x120 tył 120, przód 120 więc teoretycznie nie powinno się tam  przegrzewać tym bardziej że nie jest to zestaw do gier

Ja bym go zmienił na Crucial mx100 -128 GB realna pojemność 119 GB

Jeśli  na samo oprogramowanie to powinien pomieścić  ,nie umiem tak w 100% powiedzieć ile to zajmie ale podejrzewam gdzieś jeszcze ok 50-55 GB wolnego miejsca zostanie , no chyba żebyś uderzył w dysk 100 zł droższy a 240 GB pojemności  wtedy  już nie musisz się martwić czy  zabraknie miejsca na oprogramowanie i ewentualne nowości :slight_smile:

nie tylko, raczej chciałem cenowo zmieścić się  a i wstawić w miarę dobrą płytę

Wielkie dziękuję!

Pozdrawiam i miłego dnia życzę.

Kamil

tam widzę,że się pojawił :slight_smile:

http://www.morele.net/zasilacz-corsair-vs-series-450w-80plus-120mm-fan-cp-9020096-eu-649091/

Wszystkiego Dobrego z Nowym Rokiem :slight_smile:

Temat może stary, ale… mam nadzieję że wkopałeś się w Quadro.

Lepiej brać “standardowe” karty i radzę to każemu, kto będzie się kiedykolwiek rozglądał za czymś takim.