Reset do ustawień fabrycznych... Program prosi o nośnik, informuje o błędnym nośniku

Witam, mam laptop HP Pavilion Sleekbook 15-B050sw. Chće go przywrócić do ustawień fabrycznych. Wchodzę w ‘‘zmień ustawienia komputera’’ ‘‘aktualizacje i odzywkiwanie’’ następnie klikam rozpocznij. Wtedy pojawia się prośba "włóż nośnik, brakuje niektórych plików.Można je odtworzyć z nośnika instalacyjnego lub nośnika odzyskiwaniasystemu windows’’. Wszedłem więc w Recovery menager a następnie utworzyłem ‘’ nośnik odzyskiwania danych’’ na pendrivie. Kiedy włkadam pendrive, dostaję informacje że nośnik jest błędny.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.

witam.

jak masz recovery na partycji spróbuj wedle tych instrukcji 

Korzystanie z partycji HP Recovery (tylko wybrane modele)

Partycja HP Recovery (tylko wybrane modele) umożliwia odzyskanie systemu lub przywrócenie

minimalnego obrazu bez konieczności używania dysków czy napędu flash USB do odzyskiwania.

Tego rodzaju odzyskiwanie może zostać przeprowadzone tylko wtedy, gdy dysk twardy nadal działa.

Aby uruchomić program HP Recovery Manager z partycji HP Recovery:

1. Naciśnij klawisz f11 w trakcie rozruchu komputera.

— lub —

Naciśnij i przytrzymaj klawisz f11 w trakcie naciskania przycisku zasilania.

1. Wybierz układ klawiatury.

2. Wybierz opcję Rozwiąż problemy z menu opcji rozruchu.

3. Wybierz opcję Recovery Manager i postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie.

Wyskakuje mi błąd, że nie ukończono przywracania systemu.

Jeśli korzystasz z Windows 8.1 to mam ten sam problem doczytałem się na wielu forach że nadal walczą z tym ale…

Wielu użytkowników po uaktualnieniu do Windows 8.1 nie może korzystać z funkcji resetowania lub odświeżania systemu. Problem dotyczy klientów, którzy dokonali zakupu i instalacji detalicznej kopii Windows 8 - czy to w postaci płyty DVD, obrazu ISO, czy też w formie elektronicznej z witryny firmy Microsoft.

W trakcie instalacji Windows 8 zostaje utworzony plik ESD, który jest potrzebny do prawidłowego działa funkcji resetowania i odświeżania systemu operacyjnego. Funkcje te przestają działać poprawnie na skutek aktualizacji do Windows 8.1 z wykorzystaniem pobranego uaktualnienia, które nie dostarcza nowej wersji owego pliku.

Ok, ale ja system miałem już wgrany. Aktualizowałem go do 8.1…  A nie ma może jakieś możliwości przywrócenia go do 8? Czy to następuje dopiero przy formacie?