Witam, mam laptop HP Pavilion Sleekbook 15-B050sw. Chće go przywrócić do ustawień fabrycznych. Wchodzę w ‘‘zmień ustawienia komputera’’ ‘‘aktualizacje i odzywkiwanie’’ następnie klikam rozpocznij. Wtedy pojawia się prośba "włóż nośnik, brakuje niektórych plików.Można je odtworzyć z nośnika instalacyjnego lub nośnika odzyskiwaniasystemu windows’’. Wszedłem więc w Recovery menager a następnie utworzyłem ‘’ nośnik odzyskiwania danych’’ na pendrivie. Kiedy włkadam pendrive, dostaję informacje że nośnik jest błędny.
Jeśli korzystasz z Windows 8.1 to mam ten sam problem doczytałem się na wielu forach że nadal walczą z tym ale…
Wielu użytkowników po uaktualnieniu do Windows 8.1 nie może korzystać z funkcji resetowania lub odświeżania systemu. Problem dotyczy klientów, którzy dokonali zakupu i instalacji detalicznej kopii Windows 8 - czy to w postaci płyty DVD, obrazu ISO, czy też w formie elektronicznej z witryny firmy Microsoft.
W trakcie instalacji Windows 8 zostaje utworzony plik ESD, który jest potrzebny do prawidłowego działa funkcji resetowania i odświeżania systemu operacyjnego. Funkcje te przestają działać poprawnie na skutek aktualizacji do Windows 8.1 z wykorzystaniem pobranego uaktualnienia, które nie dostarcza nowej wersji owego pliku.
Ok, ale ja system miałem już wgrany. Aktualizowałem go do 8.1… A nie ma może jakieś możliwości przywrócenia go do 8? Czy to następuje dopiero przy formacie?