Reset hasła uzytkownika Windows 10

Cześć. Dostałem do odratowania komputer z Windows 10 na pokładzie. Użytkownik nie pamięta hasła (user pokroju instaluję wszystko jak leci i zapamiętuję hasła w przeglądarce). Próbowałem zresetować hasło poprzez NT Offline Password Recovery. Ostatecznie podmeiniłem menedżera ułatwień dostępu na cmd i wpisałem komendę control userpasswords2 ale i tutaj nie widać tego użytkownika - lista jest po prostu pusta. Nie mogę dodać nowego użytkownika, ani aktywować konta administratora, bo dostaję komunikat: Ta operacja jest dozwolona tylko na podstawowym kontrolerze domeny dla tej domeny
Jest jeszcze komunikat: Menedżer kont zabezpieczeń (SAM) lub lokalny serwer urzędu zabezpieczeń (LSA) był w niewłaściwym stanie do wykonania operacji zabezpieczeń

Osobiście uważam, że format to ostateczność, więc jest może jeszcze jakiś sposób, by dostać się do systemu?

https://www.pcrisk.pl/blog/8829-jak-przywroci-zapomniane-haso-w-windows-10

Jest to raczej konto lokalne, sposób z podmianą cmd nie działa.Dostaję komunikat
Ta operacja jest dozwolona tylko na podstawowym kontrolerze domeny dla tej domeny

Zapomniałem dodać, że to Windows 10 HOME

Przy konfiguracji systemu nie wybierałeś przypadkiem pytań i odpowiedzi?
Mogą one pomóc w resetowaniu hasła.