Reset kompa ;"Overclocking Failed!"

1.No wiec ostatio mam problem ze komputer mi sie resetuje, myslelem ze cos znow z kablami w domu lecz to nie to.Dzisiaj dopiero zauwazylem ze Jak laduje system to pisze

“Overclocking Failed! Please enter Setup to re-configure your System.”

taki blad wyskakuje i zawsze jak rusze myszka jak sieladuje 2 strona kompa gdy go wlacze t reset robi ;/

Co to jest wogole te Overclocking i jak przywrocic do ladu kompa ;/

2.W speedfanie sprawdzalem CPU usage to jest najczesciej 0,1% a nagle skaczedo 20,40,50,80,90 % a wczesniej tak nei bylo ;/

3.Komputer: Windows XP Prof

Pentium 4 2.80 ghz ( ASUS )

Ram 512

ATI Radeon 9550

1. czytalem takie wypowiedzi na niektorych forach

Jak tam pisze to tylko przedluza czas o 1-2 ;/

a ja chcem zeby wogole nei bylo resetow.

Przeczytalem taki post na jednym z forum.Ostatnio wlasnie wylaczalem z wtyczki kabel bo mam zamiar pojechac gdzies i nie chce zostawiac zasilacza poldaczonego bo u mnie niedawno siadlo gniazdko i malo brakowalo aby przewody sie nei pospalaly w domu ;/.I mam tutakie pytanie

Czy to wlasnie te odlaczanie to spowodowalo ?

Ale jesli nie wylaczam zasilacza od kompa to jakim cudem sam sie resetuje i czemu sie resetuje zawsze kiedy rusze myszka przy ladowaniu systemu?

PS: !!

Może być kilka możliwości - pewnie czytałeś http://komputery.katalogi.pl/temat53787/

Taaaak czytalem to ale ani w zab tego nie rozumiem :frowning:

Hhehehe Jesli mozecie to podajcie jakie mozliwosci toja sprawdze ;pBoja nie wiem co moze byc przyczyna tego:(

acha tylko ze tu tego co pisal tam to jakby chyba komp sie nei wylacza tylko komunikat wyskakuje a u mnie reset do tego :frowning:

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@EDIT@@@@@@@@@@@@@@

Wlasnie psrawdzalem BIOSA jak wchodze w Power–>APM Configuration to tam jest to wlasnie AC loss i ponizej PS2 mouse i keyboard i internet i wszystko na Disabled( tak powinno byc ?) I jeszcze jakies tam music cos tam to jest disabled

przywróć bios do domyślnej konfiguracji,powinno pomóc

Al jak przywrocic bios do domyslnego configu?

Jesli “load defualds options” czy jakos tak to nie dziala ;/

PS: sprawdzcie czy macie u siebie W Bios–>power—> i czy macie tak All na Disabled bo ja mmam

Wyjmij batreie na płycie głównej, bądź przestaw zworke Cleer CMOS.

Podkręcałeś kompa ?? Wyjmij baterię na 15 min

McDracullo sorry nie widziałem twojego postu

Nie podkrecalem kompa.Zauwazylem ze zawsze po resecie nie odczytuje klawiatury a jak wyjde wtyczke myszchy i ja wloze to reset kompa ( jak wloze ).

Odlaczylem baterie na 2 dni i tez nic nie pomoglo nie wiem czemu :frowning:

Ciagle nic :frowning: a juz mailem nadzieje ze jak wroce to bedzie dobrze :frowning:

A odłączyłeś kompa z zasilania 230V.

Sprawdź wszystko jeszcze raz,baterię wymień na nową,ustaw bios i zapisz Save.

Możliwe że coś z płytą główną.

Jaka mysz.

Jak tam zasilacz.

Opisz wszystko dokładnie, o resetach kompa dużo tu pisze - poczytaj.

Wogole odlaczylem wszystkie kable bo kiedy wyjmowalem plytke to nagle musieliscmy jechac i zostawilem rozbrojonego kompa;/

Co mam spr. jhak juz to spr chyba 20 razy ( bios i komp ).

niie wiem co moze byc z plyta glowno dla mnie wyglada all ok.

Tylko nie wiem czemuzawsze jak wyjme i wsadze myszke do kompa to sie wylacza ( jak wsadze bo jak wyjme to nic sie nei dzieje ) ;/

Jak robisz to z myszką PS2 na wlączonym kompie,możliwe że uszkodziłeś port PS2 i może coś jeszcze,spróbuj na myszce USB.