Witam, mam pewien problem, otóż przy instalacji Windowsa resetuje mi się komputer. Za każdym razem gdy dojdzie do 10% jest reset, nie wyświetla się żaden błąd. Próbowałem już resetu biosu oraz formatowania dysku na innym komputerze. Dodam jeszcze ze płytka jest sprawna - używana z powodzeniem klika razy. Proszę o pomoc z góry dziękuje!
Zbytnio tutaj nie wywróżymy, bo szklane kule oddane na przegląd…
Podaj jaki system i przede wszystkim jaki dysk…
SAMSUNG SV0802N
Windows XP Profesional
Wiem ze dysk stary ale z innego kompa da sie zainstalwac na niego winde…
Jaka płyta główna?
W takim razie spróbuj zainstalować Windę na innym a potem HDD przepiąć?
Ja kiedyś miałem identyczny problem. Po 10% instalacji systemu następował reset lub totanly zwis komputera. Szukałem przyczyny dość długo. Problem leżał w zintegrowanej karcie sieciowej. Jak ją wyłączyłem w BIOSie system zainstalowałem bez problemu. Najprawdopobniej masz coś niesprawnego w komputerze. W BIOSie wyłącz zbędny sprzęt i prztestuj pamięć programem Memtest86+.
Płyta ASROCK 939S56-M SIS756 S.939, próbowałem juz tak to pokazuje się napis Windows XP ładuje… no i poźniej niebieski ekran i błąd 0x…
Jaki?
W takim przypadku wykonaj skan memtestem86+ tak jak radzi Seba_K. ,
I myślisz, że zadziała? Bo ja bardzo wątpię. To jest naprawdę bardzo mało prawdopodobne nawet jeśli komputery są podobne.
Na 100% nie zadziała
nie zadziałą i nie działą ;d przecież komp z winda instaluje sterowniki a kazdy komp potrzebuje innych…
skan wykazał wszystko ok a i tak dalej nic ;/
Odłącz wszystkie niepotrzebne urządzenia zostaw jedynie jedną kość pamięci, grafikę i dysk. No i procek.
Spróbuj na takim “minimalnym” kompie zainstalować…
wydaje mi się że napęd pracuje niestabilnie, wymienie go na jakiś inny
A jaki to napęd?
Może wystarczy podmienić jego taśmę sygnałową?
Nagrywarka DVD RW SAMSUNG Sh-s162A DL