Reset podczas korzystania z USB


(barteks87) #1

Witam, moje problemy to:

  • częste resetowanie się systemu po wyjmowaniu niektórych pendrive'ów i modemu Huawei E156G

  • nie mogę zainstalować Play Online, bo pojawia się informacja o braku urządzenia (aplikacja się instaluje, ale chyba sterowniki już nie)

  • system działa wolno, momentami bardzo wolno, czasem się nie zamyka i trzeba 'ręcznie' przez dłuższe przytrzymanie wyłącznika go wyłączać

Proszę o sprawdzenie logów stworzonych przez HJT i OTL:

http://wklej.org/id/247975/

http://wklej.org/id/247981/


(Gutek) #2

Nie działają linki wrzuć na http://wklejto.pl/


(barteks87) #3

http://www.wklejto.pl/51564

http://www.wklejto.pl/51565

PS. chyba na dwóch forach do siebie piszemy :slight_smile:


(deFco247) #4

wklej.org przynajmniej u mnie działa.

W białe dolne okno Custom Scans/Fixes w OTL wklej:

Run Fix. Restart, jeśli będzie potrzebny.

Potem log z usuwania oraz nowy log robiony opcją Run Scan.


(Gutek) #5

Uruchom OTL i w oknie Custom Scans/Fixes wklej to:

Kliknij w Run Fix. Zatwierdź restart komputera.

Następnie uruchom OTL ponownie, tym razem wywołaj opcję Run Scan.

Pokaż nowy log OTL.txt oraz log z czyszczenia.


(barteks87) #6

Przepraszam, że tak wolno, ale robię to na laptopie, który stoi obok, bo tam nie mam neta i muszę wszystko przez pendrive'a przenosić, a i samo skanowanie trochę trwa. Nie uruchomił się system do końca, czarny ekran i kursor na białym tle. Musiałem go "ręcznie" wyłączyć.

LOG OTL: http://www.wklejto.pl/51568


(Gutek) #7

przeskanuj na http://www.virscan.org/


(deFco247) #8

O ile mi wiadomo jest to plik od niejakiego Dr.DivX.

Zawsze ma zmienną nazwę i występuj w parze z:


(barteks87) #9

Przeniosłem to na pendrive'a i nic nie znaleziono po skanowaniu


(Gutek) #10

jest od http://www.bleepingcomputer.com/filedb/ ... -8527.html


(barteks87) #11

to może odpalę combofixa? rok czy dwa lata temu pomógł :slight_smile:


(deFco247) #12

Dzisiaj go używamy tylko w ostateczności.

post1784877.html#p1784877

ComboFix - ogólne zasady działania i tworzenie loga


(Gutek) #13
Nie uruchomił się system do końca, czarny ekran i kursor na białym tle. Musiałem go "ręcznie" wyłączyć.

Start>>>Uruchom>>> chkdsk c: /f i restart


(barteks87) #14

uruchomiłem chkdsk i wszystko wygląda ok po skanowaniu

edit: wieczorem tu wrócę, jakby były jakieś rady jeszcze. Spróbuję czy dalej jest problem z tą instalacją Play Online, czy dalej się system resetuje po wyjmowaniu Pendrive'a. Czytałem gdzieś, że to kwestia braku energii przy portach USB.

-- Dodane 27.12.2009 (N) 15:49 --

niestety problem z niebieskim ekranem podczas odłączania Huawei e156g pozostał, kontaktowałem się z pomocą techniczną w Play i wskazali na sterowniki. Chcę rozwiązać ten problem. Możecie mnie nakierować jakoś? Albo wiecie kto może mi poradzić? Nie chcę wysyłać laptopa do serwisu, nie chcę formata. Przywrócić system możliwie daleko i przetestować? Jest jakiś program do diagnozy (ale offline)? Mam Everesta niby.. Będę wieczorem, bo blokuję ojcu komputer.