Reset ustawień i plików przy wyłaczeniu komputera


(matfeusz) #1

W kawiarenkach internetowych przeważnie jest tak, że po wyłączeniu kompa wszystkie ustawienia, które zostały wprowadzone przez użytkownika zostają zresetowane a pobrane pliki usunięte i przy włączeniu komputera pojawiają się standardowe wszystkie ustawienia i zestaw plików, które zostały przygotowane przez administratora. Jak można to ustawić?

Nie chce komuś przestawiać tylko sam sobie tak ustawić :wink: Posiadam Windows XP Home Edition


(fiesta) #2

Komputery w kawiarenkach pracują pod kontrolą domeny i ustawienia profili są zapisywane w zasadach grupy, które są ładowane z serwera zaraz po zalogowaniu się do domeny.

Trudno będzie uzyskać taki efekt na komputerze pracującym lokalnie.