Witam chciałabym zapytać o taką rzecz, przy wpisywaniu hasła do komputera jest taka opcja resetowanie hasla przez włożeniu dodatkowego dysku usb(gdy zapomnimy hasła i włożymy usb to odblokujemy komputer ),ja z tego nie korzystałam a czy jest możliwość sprawdzenia na komputerze czy ktoś z tego korzystał już ? próbowałam wyszukać ale nie widzę nic takiego w opcjach konta.
Wątpię by taka operacja była logowana bezpośrednio przez system, ale można sprawdzić włączając inspekcję zdarzeń (opcje administracyjne/zasady zabezpieczeń lokalnych)
Biorąc na logikę, czyli tak zwany chłopski rozum, to sprawdzenie czy ktoś wcześniej nie resetował hasła do systemu polega na tym, że już się do niego nie można zalogować. Albo wręcz przeciwnie, można się zalogować bez użycia hasła
Bo przecież - jeżeli ktoś użył dysku resetowania hasła, to dlatego, ze go (tego hasła) nie znał. Czyli po resecie wpisał swoje, inne - ergo nie można się już zalogować na stare hasło. Albo zresetował hasło i zostawił je puste - do systemu można się teraz zalogować po prostu klikając ikonkę/klepiąc Enter. Bez hasła.