Witam, otóż mam problem z resetowaniem się komputera. Następuje to tylko wtedy gdy próbuje włączyć jakąś grę(próbowałem już z 3 grami MMORPG). Na moment pojawia się niebieski ekran z białym tekstem, ale nie zdążę nigdy przeczytać co jest napisane, bo od razu następuje reset. Wszedłem w Mój Komputer>Zarządzaj>Podgląd Zdarzeń>System i tam mam oto taki wpis :"Nie można uruchomić usługi NTPort Library Driver z powodu następującego błędu:
Nie można odnaleźć określonego pliku" oraz w tym samym czasie:"Nie można uruchomić usługi VideoAcceleratorService z powodu następującego błędu: System nie może odnaleźć określonej ścieżki. ". Kiedyś mi działało to normalnie. Ostatnio nie dodawałem żadnego nowego sprzętu, ustawień specjalnie też nie zmieniałem. Proszę o jak najszybszą pomoc, bo zastanawiałem się czy to nie wina zasilacza, który jest stosunkowo nowy, bo zakupiony około 10 miesięcy temu.
czyli nie jest to spowodowane zasilaczem? Gdzieś wyczytałem, że napięcia mogą się wahać w granicy 5%, a u mnie przy napięciu +5V (+5% daje nam 5.25V) jest 5.45-5.70V. Inne też wychodzą trochę ponad to 5%, ale nie wszystkie.
kondensatory nie są napuchnięte, jest czysto wczoraj czyściłem, sterowniki raczej są dobrze zainstalowane, bo nie zmieniałem nic, a wcześniej działało. A jak zrobić to z BIOSem? ;p
albo sprobuj naprawy z poziomu systemu, w koncoli(uruchom >> cmd) wpisz chkdsk /r
jak sa bledy to wylapie, nie wiem cz naprawi bo zawsze to robie z plytki, moze w zasilaczu przepiecie, albo na [rpcku bo nie moze tej sciezki odnalesc…